Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2015 - Anul XX, nr. 187 (5999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Replică

Purtătorul de cuvânt al PNL Suceava: Sondajul făcut de Alexandru Băişanu nu se încadrează în acţiunile partidului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, consilierul local Daniel Prorociuc,  a declarat ieri că sondajul de opinie prezentat în urmă cu două zile de deputatul liberal Alexandru Băişanu nu se încadrează în programul de acţiuni stabilit în cadrul partidului pentru desemnarea viitorului candidat al PNL pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ. Afirmaţia lui Daniel Prorociuc a fost făcută după ce Alexandru Băişanu a prezentat rezultatele unui sondaj pe care l-a comandat pentru a afla opinia sucevenilor cu privire la candidatul liberal preferat de suceveni pentru Primăria Suceava, din care reieşea faptul că îl devansează cu 9,2 procente pe contracandidatul său direct, copreşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Balan.

Prezent alături de Ioan Balan în cadrul unei conferinţe de presă, Daniel Prorociuc a subliniat că acest sondaj nu a fost comandat de PNL Suceava, fiind un sondaj care s-a făcut în afara liniei şi programului de acţiuni ale PNL.

„Este un sondaj care nu este aprobat de partid. Acum ne aflăm într-o competiţie internă în cadrul PNL pentru desemnarea candidaţilor la primărie şi Consiliul Local. Iar competiţia asta ar trebui să se desfăşoare în primul rând în interiorul partidului, şi apoi pe Facebook sau prin nu ştiu ce mijloace media. Consider mai puţin relevant faptul că unii îşi măsoară notorietatea, cât de frumoşi sunt, cât de inteligenţi vor să pară sau cât de mulţi prieteni au pe Facebook”, a spus Prorociuc. El a precizat că cel mai important lucru este ca viitorul candidat al PNL pentru funcţia de primar al Sucevei să aibă în primul rând susţinerea membrilor de partid. Daniel Prorociuc a subliniat faptul că dacă cineva în momentul de faţă se vede deja candidat fără sprijinul partidului, „fie se înşală, fie se vede candidat din partea altui partid sau chiar independent”. „Reiterez faptul că în primul rând politica se face la partid, şi apoi pe Facebook sau în presă. Şi dacă facem referire la sport, îmi aduc aminte că cei care vor să fure startul sunt descalificaţi. Şi mă tem ca unii oameni să nu fie descalificaţi înainte să înceapă competiţia”, a mai afirmat Daniel Prorociuc.

 

Sondajul oficial pentru desemnarea candidatului PNL pentru Primăria Suceava va începe pe 15 septembrie 2015

Fără a face referire la o persoană anume, Prorociuc a spus că afirmaţiile sale au legătură cu toţi cei care şi-au depus candidatura şi care încearcă să-şi facă campanie în afara liniei trasate de partid.

„Există un program clar aprobat pe care toţi liderii partidului, candidaţii şi l-au asumat şi în mod normal acesta trebuie să fie respectat”, a precizat Prorociuc.

El a arătat că dacă ar fi să comenteze sondajul amintit din punct de vedere profesional, având în vedere că are experienţă în acest domeniu, poate să spună că este un sondaj „care mie mi se pare făcut pe genunchi”. „Am văzut acolo că se spunea că este un sondaj cantitativ. Aş propune să facem un sondaj calitativ, dar şi să venim la partid mai des, pentru că pe unii colegi nu i-am văzut de câteva luni bune. Mă uitam pe sondaj şi am văzut că unii au grad de notorietate de 90%. Mă gândesc că ar trebui să-l ştie toată Suceava, inclusiv cei plecaţi în Italia. Despre ce vorbim aici? Sondaje pe genunchi se pot face, dar partidul va face un sondaj clar, profesionist, agreat de toţi candidaţii, pentru că atunci se vor măsura lucrurile într-un mod real, totul va fi făcut după anumite cutume ale statisticii”, a mai precizat Daniel Prorociuc.

Pe de altă parte, liderul PNL Suceava, Ioan Balan, a ţinut să precizeze doar că în Colegiul Director Judeţean s-a stabilit că data de începere oficială a sondajului de opinie în urma căruia va fi desemnat candidatul PNL pentru Primăria Suceava va fi 15 septembrie 2015. El a arătat că sondajul va fi făcut de o firmă cotată bine la nivel naţional, agreată de conducerea centrală a PNL şi sub supravegherea comisiei naţionale de unificare. Balan a subliniat că nu vrea să comenteze în nici un fel deciziile şi acţiunile contracandidatului său, „aşa cum nu a făcut-o nici până acum şi cum nu o voi face nici până la finalul acestei campanii interne”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Purtătorul de cuvânt al PNL Suceava: Sondajul făcut de Alexandru Băişanu nu se încadrează în acţiunile partidului.
 Vizualizări articol: 2560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Purtătorul de cuvânt al PNL Suceava: Sondajul făcut de Alexandru Băişanu nu se încadrează în acţiunile partidului3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jawohl! trimis de
(14 aug 2015, 15:55:55
Candidaturile pentru alegerile de anul viitor ÎNTRADEVĂR sunt stabilite de acele bisericuțe post-feseniste de-și arogă ele denumirea de „partide politice”.
ÎNSĂ, aceste liste de candidaturi... trebuie să primească avizul consultativ al ANI.
Apoi listele sunt vizate întru legalitate de DNA și sunt aprobate, întru conformitate de SRI.
Păi, ori de „stat de drepți” ori nu mai e?i dont know
Așa că multe dintre actualele ipotetice candidaturi or să rămână la stadiul de intenție nefinalizată.
AM ZIS!
devil „Ftcm. Dnm, îdug.”devil

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei