Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2015 - Anul XX, nr. 187 (5999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Rezultate

Doi elevi suceveni au fost premiaţi la un concurs naţional de informatică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi liceeni din judeţ au fost premiaţi în cadrul Concursului naţional „InfoEducaţia”, competiţie ce a reunit, în perioada 2-8 august, în Vrancea, peste 100 de elevi din toată ţara, cu aptitudini şi interes pentru crearea aplicaţiilor informatice.

În finala concursului s-au calificat patru elevi suceveni, David Vultur şi Matei Clipa reuşind să se claseze printre primii competitori la secţiunile la care au participat.

David Vultur este elev la Colegiul Național "Nicu Gane" Fălticeni, el fiind premiat la categoria Web. Acesta a participat cu proiectul „E-Vote”, o platformă de vot online prin care-şi propune diminuarea fraudei şi creşterea numărului persoanelor care votează de acasă, din faţa calculatorului.

„Cetățeanul trebuie să se prezinte la primăria locală cu buletinul, certificatul de naștere și adresa de e-mail personală, personalul angajat la primărie având obligația de a înregistra datele pe platformă, în prezența cetățeanului în cauză. Acesta va primi un e-mail pe adresa de e-mail personală cu o parolă. De pe calculatorul personal, alegătorul va accesa căsuța poștală electronică și va verifica existența e-mailului. El va putea accesa în orice moment pagina online de vot, cu adresa de e-mail personală, CNP-ul și parola primită prin e-mail, iar în momentul în care se poate vota, acesta va putea alege un candidat, iar votul lui va fi înregistrat în mod anonim în baza de date”, rezumă David proiectul său. Acesta a fost coordonat de profesorul Florin Ilincăi.

De cealaltă parte, Matei Clipa, de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, a fost premiat la secţiunea Multimedia, acesta concurând cu scurtmetrajul „Time Thief”, care trage un semnal de alarmă asupra dependenţei de gadgeturi şi de internet, fără să omită şi o parte dintre aspectele pozitive ale acestora - socializare, accesul la informaţii. Tânărul a fost coordonat de profesoara de informatică Gabriela Coajă.

Concursul „InfoEducaţia” este cea mai importantă competiţie de gen din România, fiind o adevărată rampă de lansare pentru tinerii IT-işti, având secţiunile Web, Soft utilitar, Soft educaţional, Multimedia şi Roboţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi elevi suceveni au fost premiaţi la un concurs naţional de informatică.
 Vizualizări articol: 1805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi elevi suceveni au fost premiaţi la un concurs naţional de informatică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei