Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2015 - Anul XX, nr. 187 (5999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Doi miliardari vor fi educaţi ca nişte mucoşi oarecare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În zilele ei de graţie, justiţia română dovedeşte o extraordinară subtilitate. Aşa s-a văzut şi după ce Curtea de Apel Bucureşti a anulat o hotărâre de achitare în prima instanţă şi apoi a pedepsit exemplar duetul zăbălos de miliardari Ioan Niculae - Bunea Stancu.

Cu ce „premii” s-au ales cei doi? În afară de binemeritaţii ani de pripon, cam puţini după gustul nostru, vor fi obligaţi să urmeze, sub acoperişul închisorii, „cursuri de reeducare”, sub supravegherea unor pedagogi şi psihologi. Asta după ce completul de judecată a remarcat cât de largi şi de adânci sunt craterele din educaţia infractorilor, care se disting printr-o „îndrăzneală deosebită, având drept scop bunăstarea personală”.

Asta chiar că e o idee foarte bună, deşi termenul de „reeducare” presupune ca mârleţii respectivi să fi fost vreodată educaţi, ceea ce nu prea s-a văzut. Să fie aşadar educaţi, pornindu-se de la zero, cu de-a sila, deşi sunt oameni cu părul alb şi cam rar.

Să se înceapă cu începutul: cu cei şapte ani de-acasă, care le lipsesc cu desăvârşire. Cei şapte ani lipsă se vor transforma în cei şapte ani din noua lor casă, cea de după gratii. Să fie educaţi, să fie învăţaţi să se poarte civilizat: să nu se şteargă de muci cu mâneca, să dea bună ziua persoanelor mai respectabile ca ei, adică tuturor celorlalţi... Să fie obligaţi să se spele pe mânuţe şi pe dinţişorii lor implantaţi, să fie împiedicaţi să se scarpine în locurile ruşinoase de faţă cu toată lumea... Să fie siliţi să spună de trei ori pe zi rugăciunea „Înger, îngeraşul meu”... Şi câte şi mai câte alte semne de bună purtare.

Iar dacă se abat cumva de la linia educaţiei, să primească na-na cu vărguţa la poponeţul lor fleşcăit. Sau să stea desculţ pe coji de nucă. Deşi la metoda din urmă ar fi bine să se renunţe, gândindu-ne cât de groase au tălpoaiele, graţie cărora n-or să resimtă nici cea mai mică durere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi miliardari vor fi educaţi ca nişte mucoşi oarecare.
 Vizualizări articol: 1910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Doi miliardari vor fi educaţi ca nişte mucoşi oarecare4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei