Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 aug 2015 - Anul XX, nr. 178 (5990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Platformă

Senatoarea Steliana Miron cere susţinerea oamenilor pentru proiectul sensibil al creanţelor bancare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatoarea liberală Steliana Vasilică Miron a lansat pe o reţea de socializare o platformă în care-i invită pe români să-şi exprime punctul de vedere vizavi de proiectul legat de impozitarea creanţelor bancare. Este un subiect extrem de controversat şi care a suscitat discuţii aprinse în comisiile de specialitate din Senat, propunerile iniţiale fiind înlocuite cu altele, care la rândul lor au suferit alte modificări.

„Împreună cu colegii mei de la toate partidele am iniţiat un proiect legislativ, care a obţinut avize şi rapoarte favorabile de la comisiile de specialitate. Firmele de recuperări creanţe, în prezent, au preluat aproape în totalitate creditele neperformante ale băncilor, la valori de până la 10 la sută din valoarea creanţei. Prin această iniţiativă legislativă reglementăm ca aceste firme de recuperări creanţe să nu poată obliga debitorii să plătească mai mult de dublul sumei achitate la cumpărarea creanţelor! Astfel, pentru o creanţă de 10.000 de euro, firma de recuperări a plătit băncii 1.000 de euro, condiţie în care debitorul va plăti maxim 2.000 euro”, este mesajul transmis de Steliana Vasilica Miron.

Propunerea legislativă legată de creanţele bancare şi modul în care acestea sunt impozitate a fost promovată încă de anul trecut. La acea vreme Steliana Vasilica Miron a propus taxarea cu 85% a veniturilor obţinute de recuperatori din executarea creanţelor cesionate de bănci. Varianta agreată ulterior de Comisia de Buget Finanţe din cadrul Senatului a fost aceea ca până la 50% din debitul restant cesionat de bănci să fie impozitat cu 25%, iar ce depăşeşte 50% din acest debit să fie impozitat cu 85%.

 

Peste trei milioane de români sunt la mâna recuperatorilor agreaţi de bănci

Între timp, situaţia s-a schimbat din nou, iar senatoarea liberală speră ca tot mai mulţi români afectaţi de această situaţie să-şi spună un punct de vedere. Potrivit parlamentarului sucevean, în situaţia ingrată de a fi executaţi de recuperatorii agreaţi de bănci se află circa 3,5 milioane de români.

În acest moment, suma pe care aceste firme de recuperare o pot câştiga este şi de 2.000% din banii investiţi iniţial. Chiar dacă viitoarea lege vine în sprijinul unui mare număr de oameni, băncile nu au agreat deloc această propunere. Reprezentanţii instituţiilor bancare s-au opus categoric oricărei schimbări a legislaţiei actuale, precizând că actualul sistem de impozitare de 16% este unul corect.

Steliana Miron este de părere că legea în domeniul impozitării creanţelor cesionate de bănci pune o presiune socială fantastică asupra populaţiei, iar oamenii nu trebuie lăsaţi de izbelişte, singuri în faţa unor coloşi cum sunt băncile.

„Nimeni nu împiedică banca să facă executarea silită a clienţilor săi rău-platnici. Dacă banca este obligată să respecte o anumită procedură prealabilă, băieţii deştepţi de cesiuni nu au aceeaşi obligaţie. Practic, astăzi băncile îşi sacrifică clienţii aflaţi în incapacitate de plată în beneficiul imediat al cesionarilor de creanţe bancare, aceste IFN-uri care funcţionează similar cu o societate cu răspundere limitată”, a arătat senatoarea liberală de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatoarea Steliana Miron cere susţinerea oamenilor pentru proiectul sensibil al creanţelor bancare.
 Vizualizări articol: 1835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Senatoarea Steliana Miron cere susţinerea oamenilor pentru proiectul sensibil al creanţelor bancare2.356

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș de vară cu bostănei (rețeta lui Radu Anton Roman) O după-amiază de vară, cândva pe la sfârşitul anilor '90. Aerul, deasupra asfaltului de capitală balcanică, tremura "blurat". Părea că păşesc pe cărbunii unui grătar întins cât o jumătate de ţară. Tălpile... Citeşte