Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 aug 2015 - Anul XX, nr. 178 (5990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Elevi problemă

Peste 6.000 de elevi repetenţi, corigenţi şi exmatriculaţi, în acest an şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bilanţ al Inspectoratului Şcolar Suceava arată că pentru aproape 6.500 de elevi din judeţ anul şcolar 2014-2015 nu a fost unul rodnic.

Pentru 4.757 dintre aceştia va fi o vară fierbinte, dat fiind faptul că au rămas corigenţi la una sau două discipline, după data de 20 august aceştia urmând să fie testaţi pentru a promova.

De partea cealaltă, alţi 241 de elevi din judeţ şi-au încheiat socotelile cu şcoala, aceştia fiind exmatriculaţi. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Suceava, „absenţele cumulate de elevi reprezintă principalul motiv de exmatriculare”. Pentru elevii care absentează nejustificat 20 de ore la diferite discipline de studiu sau 15% din totalul orelor de la o singură disciplină se trimite preaviz de exmatriculare. În cazul în care un elev adună 40 de absenţe nejustificate din totalul orelor de studiu sau cel puţin 30% din totalul orelor la o singură disciplină, cumulate pe un an, acesta este exmatriculat. Sancţiunea este însoţită de scăderea notei la purtare sub 6.

Bilanţul elevilor problemă mai cuprinde alţi 1.156 de elevi care au rămas repetenţi, aceştia obţinând medii anuale sub 5 sau calificativul „insuficient” la mai mult de două discipline de învăţământ.

Sunt declaraţi repetenţi şi cei care au obţinut la purtare media anuală mai mică de 6 sau calificativul ”insuficient”. Repetenţi sunt şi şcolarii corigenţi care nu se prezintă la examen sau care nu promovează examenul la cel puţin o disciplină. Elevii declaraţi repetenţi se pot înscrie în anul şcolar următor în clasa pe care o repetă, la aceeaşi unitate de învăţământ sau la alta.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au mai arătat că, în primul semestru al anului şcolar 2014-2015, 255 de elevi au abandonat şcoala, în cele mai multe dintre cazuri elevii plecând în străinătate fie cu părinţii lor, fie pentru a munci. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 6.000 de elevi repetenţi, corigenţi şi exmatriculaţi, în acest an şcolar.
 Vizualizări articol: 1588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 6.000 de elevi repetenţi, corigenţi şi exmatriculaţi, în acest an şcolar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș de vară cu bostănei (rețeta lui Radu Anton Roman) O după-amiază de vară, cândva pe la sfârşitul anilor '90. Aerul, deasupra asfaltului de capitală balcanică, tremura "blurat". Părea că păşesc pe cărbunii unui grătar întins cât o jumătate de ţară. Tălpile... Citeşte