Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 aug 2015 - Anul XX, nr. 178 (5990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Măsură

Blocarea parţială a traficului rutier pe pasajul CFR de la Iţcani, amânată până la finalizarea lucrărilor de pe podul de peste apa Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Blocarea unui sens de mers pe pasarela CFR de la Iţcani, măsură care ar fi trebuit să fie luată începând de luni, pentru demararea lucrărilor de reabilitare, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, a fost amânată temporar. Decizia a fost luată de conducerea municipalităţii sucevene, de comun acord cu constructorul, pentru a nu paraliza traficul rutier pe o porţiune importantă a drumului european 85, unde deja se circulă mai greu din cauza lucrărilor de pe podul de peste apa Sucevei, situat la o distanţă mică de pasarela CFR. Acolo se lucrează de la 1 iulie, pe un sens de mers, unul fiind finalizat săptămâna trecută.

„Sunt lucrări făcute pe Programul Operaţional Regional, printr-un proiect de 8 milioane de euro pentru asfaltarea şi reabilitarea unor artere de circulaţie.

De sâmbătă s-a trecut cu lucrările la celalalt fir de circulaţie de pe podul de peste apa Sucevei, constructorii spun că în două săptămâni vor finaliza podul cu totul şi va fi complet reabilitat”, a precizat viceprimarul sucevean Lucian Harşovschi.

Traficul rutier pe podul de la Iţcani se face când dintr-o parte, când din cealaltă, pe un singur fir, în funcţie de culoarea semaforului montat la cele două capete ale podului.

La fel ar fi trebuit să se circule, începând de ieri, şi pe pasarela CFR.

„Lucrurile se complică puţin, pentru că, dacă s-ar lucra acolo, restricţiile de trafic ar fi mult mai mari şi nu ar mai fi acea fluenţă dată acum de semafoarele de pe pod. Am discutat cu constructorul şi lucrările vor începe, conform graficului, numai că se vor axa pe lucrări care nu necesită oprirea circulaţiei pe pasajul de peste calea ferată. Abia după data de 15 august, când se preconizează că vor finaliza podul, vor fi mutate semafoarele de acolo pe pasajul de cale ferată. În acest fel, chiar de vor fi impuse restricţii pe un sens de mers şi va fi o perioadă grea, fiind finalul lunii august, când vin acasă cei plecaţi în străinătate, se va putea circula în zona Iţcani”, a explicat viceprimarul Lucian Harşovschi.

 

Termen de două săptămâni pentru finalizarea podului

Chiar de lucrările la primul sens de mers de pe pod au durat o lună de zile, responsabilul de lucrare, Elisei Bidu, managerul de proiect de la Victor Construct, se arată optimist în privinţa termenului de finalizare a întregului pod.

„În două săptămâni estimăm ca lucrările să fie exact precum cele de pe firul de mers terminat. Se circulă deja pe primul fir, la care s-au turnat deja două straturi de asfalt, urmează a fi turnat şi un al treilea strat, dar numai după ce se aduce la acelaşi nivel şi firul 2 de circulaţie.

Săptămâna aceasta se va turna stratul suport de hidroizolaţie, urmând ca cel târziu la sfârşitul săptămânii viitoare să turnăm asfaltul final pe ambele fire.

Important este faptul că lucrările de reparaţii care se fac dedesubt, care nu se văd, sunt finalizate 85%, acestea fiind cele mai importante pentru durata de exploatare a podului”, a explicat reprezentantul firmei de construcţii.

 

Luna august, o lună de foc, cu restricţii de circulaţie până spre finele anului

Imediat ce se vor finaliza lucrările la pod, în a doua jumătate a lunii august, semafoarele vor fi mutate la capetele pasarelei de peste liniile ferate din zona Gării Iţcani, iar un sens de circulaţie va fi închis. Asta va afecta serios circulaţia rutieră în zonă, cozile care se formează acum de o parte şi de alta a podului fiind mici faţă de cele care se vor forma când traficul rutier va fi închis pe o porţiune mult mai mare.

„La pasaj am început lucrările pregătitoare, de organizare de şantier, aşa cum era în program, de la 1 august, dar nu şi la structura de suprafaţă, pentru că dacă am închide acum acolo traficul rutier cu semafoare, s-ar crea un mare blocaj în oraş”, consideră şi managerul de proiect Elisei Bidu, care a concentrat forţele de lucru pe finalizarea podului, în loc să le împartă între cele două locaţii unde a fost autorizat să acţioneze.

Autorităţile locale sunt conştiente de problemele de circulaţie care se creează în zonă, dar spun că reabilitarea podului şi a pasajului rutier sunt lucrări absolut necesare, în beneficiul cetăţenilor care trec pe acolo, pe jos sau cu maşinile.

„Chiar de va fi o perioadă grea, fiind şi luna august, până la finele anului proiectul va fi finalizat, iar sucevenii vor avea atât un pod peste apa Sucevei complet refăcut, cât şi un pasaj peste calea ferată, refăcut conform standardelor în vigoare şi dotat cu un sistem de iluminat modern. Trei luni este termenul de finalizare a pasajului rutier, sperăm să finalizeze mai devreme, dar nu-i grăbim, pentru că ne dorim să facă lucrări de calitate şi totul să se termine cu bine”, a adăugat  Lucian Harşovschi, care se ocupă de gestionarea acestor lucrări importante.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Blocarea parţială a traficului rutier pe pasajul CFR de la Iţcani, amânată până la finalizarea lucrărilor de pe podul de peste apa Sucevei.
 Vizualizări articol: 1871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blocarea parţială a traficului rutier pe pasajul CFR de la Iţcani, amânată până la finalizarea lucrărilor de pe podul de peste apa Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș de vară cu bostănei (rețeta lui Radu Anton Roman) O după-amiază de vară, cândva pe la sfârşitul anilor '90. Aerul, deasupra asfaltului de capitală balcanică, tremura "blurat". Părea că păşesc pe cărbunii unui grătar întins cât o jumătate de ţară. Tălpile... Citeşte