Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 aug 2015 - Anul XX, nr. 177 (5989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Petru IOSIPESCU

Petru IOSIPESCU


“Dragă Stolo…”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mă sperie oamenii ferm convinşi. Eu însumi mă sperii deseori, când sunt sigur de ceva. E drept, n-ar trebui să mă îndoiesc chiar de orice. Sunt aproape sigur că unele lucruri sunt bune sau rele la modul absolut. Doar că nu pot fi sigur care sunt acele lucruri cu exactitate. Aşa că, cel mai bine, prefer să încerc măcar să mă îndoiesc şi de alea care îmi par evidente.

Invitat la un post de televiziune, mai deunăzi, fostul preşedinte al ţării, Traian Băsescu, s-a destăinuit că scrie o carte.  Băsescu îşi va scrie memoriile şi a declarat că deja a început să lucreze la cartea sa. Ar avea chiar şi o schiţă a volumului, ce şi cum să scrie, iar pentru a nu uita cumva ideile, acesta a mărturisit că a început să vorbească … în faţa unui microfon!

Traian Băsescu anunţă încă de pe acum că gradul de sinceritate cu care va scrie va fi total. Analizând, însă, activitatea sa, mai ales în ceea ce priveşte colaborarea cu liderii politici, oare fostul şef de stat chiar poate să se schimbe atât de mult încât să pună pe hârtie doar adevăruri gol-goluţe? E de văzut sau de citit, mai exact, atunci când mărturisirile sale vor apărea pe hârtie, negru pe alb.

Traian Băsescu spune, însă, că apariţia memoriilor sale va supăra pe mulţi oameni, ceea ce era de aşteptat, având în vedere că puţini se pot lăuda că au fost veseli, nevoie mare, după vreo întâlnire, mai mult sau mai puţin oficială, cu acesta.

Oricum, pentru aceste memorii, “materie primă” va exista, nu glumă, Băsescu fiind, de departe, cel mai atipic şef de stat pe care l-a avut România în ultimii 25 de ani. Dorind să fie un şef de ţară popular, care hăhăie cu gura până la urechi când are chef, acesta a ţinut cu orice preţ să fie un preşedinte-jucător, demonstrând şi că a reuşit această performanţă. Stăpânind foarte bine arta manipulării, Traian Băsescu a ştiut foarte bine cum, când şi pe cine să aibă aproape, ce să spună, cum să spună, dar mai ales ce strategii să ţeasă.

Având experienţă de navigator, puţin i-a păsat de furtunile politice pe care le-a creat, însă, cu mare artă, a ştiut prin ce zone să întindă plasele pentru a prinde peştii (a se citi potenţialii duşmani politici).Folosind deseori dublu limbaj, mai rar se poate spune că activitatea prezidenţială a acestuia a fost însoţită de sinceritatea pe care acum, după zece ani de mandat la Cotroceni, pretinde că o va aplica în scrierile sale.

În acest context, cu siguranţă, politicienii cu care deseori s-a confruntat aşteaptă nerăbdători să citească memoriile băsesciene, anunţate de pe acum  că vor fi încărcate cu o sinceritate totală. Prin urmare, având în vedere că Traian Băsescu a anunţat că volumul său va începe de la momentul candidaturii pentru primul mandat de preşedinte, în 2004, e de văzut cât de sincere au fost şi lacrimile băsesciene ce au însoţit celebra frază “Dragă Stolo…” 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Dragă Stolo…”.
 Vizualizări articol: 2083 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
“Dragă Stolo…”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gen antena 3 trimis de
( 3 aug 2015, 13:50:27
pe unii ii roade tare perioada Basescu, chiar si acum, la 8 luni de cand nu mai e presedinte...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Canapele pentru ceaiul de la ora 5 (rețetele lui Bacalbașa) Cu ceva vreme în urmă, era de bon-ton să primești musafiri la ceai, in amiezile parfumate (și toride) de vară. Uite, o dupa-amiaza de iulie, ca aceasta, de acum, în gradina casei, sub perdeaua de glicină ori de mâna-maicii-domnului... Citeşte