Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 aug 2015 - Anul XX, nr. 178 (5990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

La Vatra Dornei

Cupa ecologiştilor la păstrăv a debutat cu întrecerea veterinarilor şi cu o deplasare la izvoarele Bistriţei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cupa ecologiştilor la păstrăv, care se desfăşoară în această perioadă la Casa Muntelui din Vatra Dornei, proprietatea doctorului veterinar Petrea Dulgheru, a găzduit acum două zile, duminică, „Cupa medicilor veterinari ecologişti”, prima întrecere de profesii din rândul celor care vor urma. Competiţia se desfăşoară sub egida Clubului Eco Dorna şi are ca principal scop organizarea de acţiuni de ecologizare cât mai de amploare pe râul Bistriţa. În aceste condiţii, după ce s-au întrecut la prins peşte, veterinarii s-au deplasat în munţii Rodnei, la poalele masivului Gărgălău, de unde izvorăşte râul Bistriţa.

Petrea Dulgheru, preşedintele Clubului Eco Dorna, a declarat că acţiunea de duminică a avut drept scop ecologizarea zonei lacului Ştiol, cunoscut şi ca Lacul Izvorul Bistriţei, un lac glaciar aflat la 1.800 de metri altitudine.

Doctorul Petrea Dulgheru s-a arătat foarte plăcut surprins de faptul că turiştii nu au mai lăsat mizerie în urmă, ca acum câţiva ani.

„Spre bucuria noastră nu am văzut mizerie, ci am văzut păstrăvi sărind din apă, în urma populării pe care tot noi am realizat-o. Suntem convinşi că în partea mai de jos a râului Bistriţa, la Ciocăneşti şi spre Vatra Dornei, vom avea însă mult de lucru la ecologizare”, a spus Petrea Dulgheru, în calitate de preşedinte al Clubului Eco Dorna.

Competiţia care va îmbina întrecerea la pescuit păstrăvi cu acţiuni de ecologizare va continua şi în următoarele weekenduri. Pe 9 august va fi organizată Cupa primarilor ecologişti şi a colegilor din administraţia locală, pe 16 august, Cupa silvicultorilor ecologişti, pe 23 august, Cupa militarilor, poliţiştilor şi jandarmilor ecologişti, pe 30 august, Cupa juriştilor şi a medicilor umani ecologişti, iar pe 6 septembrie, Cupa profesorilor şi elevilor ecologişti. Finalele, la care vor participa primii trei clasaţi din etapele preliminare, pe profesii, se vor desfăşura pe 12 şi 13 septembrie 2015. În cadrul competiţiei se vor acorda premii în bani, 300 de lei pentru locul III, 500 de lei pentru locul II şi 800 de lei pentru locul I.

În perioada finalei va avea loc şi o Cupă a ecologiştilor din mass-media.

Cei interesaţi de detalii sunt invitaţi să ia legătura cu organizatorii la numărul de telefon 0744 204 240.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cupa ecologiştilor la păstrăv a debutat cu întrecerea veterinarilor şi cu o deplasare la izvoarele Bistriţei.
 Vizualizări articol: 1712 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cupa ecologiştilor la păstrăv a debutat cu întrecerea veterinarilor şi cu o deplasare la izvoarele Bistriţei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș de vară cu bostănei (rețeta lui Radu Anton Roman) O după-amiază de vară, cândva pe la sfârşitul anilor '90. Aerul, deasupra asfaltului de capitală balcanică, tremura "blurat". Părea că păşesc pe cărbunii unui grătar întins cât o jumătate de ţară. Tălpile... Citeşte