Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mai 2015 - Anul XX, nr. 112 (5924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

20-22 mai

Etapa finală a programului educaţional „Apă pentru oraşul meu”, cu premii pentru toţi participanţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna aceasta, în perioada 20-22 mai, se desfăşoară etapa finală a programului educaţional „Apă pentru oraşul meu”, destinat elevilor claselor a IX-a din şase unităţi de învăţământ, din localităţile Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Gura Humorului şi Vatra Dornei. Toţi elevii participanţi vor fi recompensaţi cu premii constând în materiale promoţionale personalizate, iar în urma evaluării proiectelor pregătite, clasa desemnată câştigătoare va fi premiată de operatorul regional ACET cu o vizită la staţia de epurare a apelor uzate din oraşul. Acolo, personalul specializat din cadrul staţiei le va oferi elevilor informații suplimentare cu privire la modul de funcţionare al sistemului de preluare a apelor uzate, respectiv procesele tehnologice de epurare a apelor uzate din oraşul lor.    

Prima ediţie a acestui program iniţiat de operatorul regional de servicii de apă-canalizare, ACET Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, a demarat pe 9 martie, activităţile interactive cu tinerii suceveni desfăşurându-se pe o perioadă de peste trei luni. Printre acestea s-a numărat şi sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei (22 martie), alături de 400 de elevi de clasa a IX-a din judeţul Suceava.

În cadrul acţiunilor organizate pe parcursul perioadei de implementare a programului, elevii au luat parte la întâlniri şi prezentări PowerPoint susţinute de reprezentanţi ai ACET SA, prin intermediul cărora le-au fost transmise informaţii cu privire la rolul apei pentru viitorul omenirii în general şi în dezvoltarea durabilă a oraşelor în particular, la responsabilităţile tuturor faţă de mediu şi resursele sale, precum şi la modalităţile prin care ei înşişi pot ajuta la protejarea mediului înconjurător. La finalul activităţilor, elevii vor realiza un proiect în care vor prezenta viziunea lor asupra resurselor de apă aferente oraşului, în viitorul apropiat (25-30 de ani), în contextul problemelor întâlnite în prezent (poluarea, deversările de substanţe chimice), respectiv soluţiile propuse privind combaterea poluării apelor.

Programul are ca principale obiective responsabilizarea elevilor și implicarea lor în probleme decizionale, promovarea şi diseminarea problematicii actuale a apei, formarea unei atitudini responsabile faţă de resursa de apă în privinţa utilizării raţionale şi protejării acesteia, stimularea interesului elevilor pentru protejarea mediului înconjurător în general, a apei în special şi, nu în ultimul rând, evidențierea interdependenței între calitatea apei, eficiența sistemelor de alimentare cu apă, de preluare a apelor uzate și calitatea vieții.

Programul este parte componentă a campaniei de conştientizare şi publicitate din cadrul Proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Suceava”, finanţat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Etapa finală a programului educaţional „Apă pentru oraşul meu”, cu premii pentru toţi participanţii.
 Vizualizări articol: 1641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Etapa finală a programului educaţional „Apă pentru oraşul meu”, cu premii pentru toţi participanţii4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei