Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mai 2015 - Anul XX, nr. 112 (5924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

A cucerit publicul

Suceveanca Bianca Coștiug, elevă la Colegiul „Petru Rareş”, s-a calificat în finala „Românii au talent”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveanca Bianca Coștiug, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, s-a calificat vineri, 15 mai, în finala concursului „Românii au talent”, după prestaţia din cea de-a doua semifinală. La 17 ani, frumoasa suceveancă a impresionat juriul şi publicul prin talentul său, prezentând un dans tribal fusion. Cu mişcări senzuale pe muzică românească tradiţională remixată şi ritmuri africane, mişcări tribale care au uluit o ţară întreagă, Bianca a primit mii de mesaje pentru a merge mai departe în finala ce se va desfăşura pe 12 iunie. Bianca Coștiug a fost prima concurentă aleasă de public pentru marea finală, fiind tot mai aproape de marele premiu de 120.000 de euro. Voturile telespectatorilor au mers spre suceveancă după ce aceasta i-a fermecat cu frumuseţea şi talentul ei în dansul tribal fusion, publicul dorind să o revadă pe Bianca Coștiug şi în finala competiţiei.

 

“Fată dragă, eşti aproape perfectă...”

Deşi a intrat ultima pe scena celei de a doua semifinale de la „Românii au talent”, vineri seară Bianca şi-a dovedit din nou talentul, fiind prima în inimile publicului, în preferinţele telespectatorilor. Combinând mai multe culturi, „transformându-se într-o nimfă a pădurii, având un decor şi o grafică impresionante, însoţite de lumini, tânăra a reuşit să-i cucerească pe juraţi încă de la primele mişcări”.

„Eu am rămas hipnotizată după acest moment. Când tu ai zâmbit, am zâmbit şi eu. Când te-ai încruntat aveam senzaţia că şi eu trebuie să fac asta. Pur şi simplu m-ai hipnotizat. Ochi frumoşi, fată frumoasă, talentată, eşti unică. Eu nu am mai văzut aşa ceva la <Românii au talent>. Mulţumim că ai venit şi ne-ai hipnotizat cu acest stil de dans”, a spus Andra, după ce suceveanca şi-a încheiat momentul artistic. Andi Moisescu a recunoscut că „încă din preselecţii am fost vrăjit, iar în această seară vă mărturisesc sincer că nu numai că vraja nu s-a rupt, dimpotrivă, s-a amplificat”. Actorul Bebe Cotimanis, unul dintre juraţi, i-a spus sucevencei, după evoluţia de pe scenă: „Bianca, eşti o fiinţă tare ciudată. Frumos de ciudată, periculos de ciudată, cred că eşti în stare să faci hipnoză în masă. Publicul uite că nu mai mişcă. Ai darul de a ne transporta într-o lume a ta, care nu e uşor de citit. Ai o subtilitate, o filosofie ascunsă, ştii ce dansezi, pas cu pas, unde vrei să ne duci, şi noi mergem ca nişte găini bete. E foarte frumos ceea ce faci şi îţi mulţumesc”.

La rândul ei, Mihaela Rădulescu a spus: „Fată dragă, eşti aproape perfectă. Şi o să spun de ce aproape, pentru că sunt convinsă că în finală, am aşa o presimţire că o să ne întâlnim cu tine în finală, vei fi probabil perfectă. Ne-ai uimit de la o etapă la alta. Dansul tău a fost o lecţie politică. I-ai împăcat pe ruşi cu americanii, cu arabii, cu românii, ai vorbit despre pacea lumii mai frumos decât toţi miniştrii de Externe, politicienii şi ambasadorii noştri de prin toate ţările care oricum nu fac nimic. Ai vorbit atât de frumos despre pace, despre frumuseţea dansului, pentru că dansul este limbajul internaţional al sufletului, iar mie cel puţin mi-ai vorbit atât de frumos şi te-am înţeles atât de bine încât aş vrea cumva să-i oblig pe cei de acasă să te voteze.”

Bianca a ajuns în finală datorită voturilor primite din partea publicului. După aflarea clasamentului, suceveanca Bianca Coștiug a declarat: „Mă bucur că telespectatorii au fost receptivi şi au înţeles conceptul şi ideile mele din spatele dansului. În finală îmi doresc să mai exprim încă o dată ceea ce simt legat de tribal fusion şi să surprind cu o nouă idee nonconformistă.”

 

Bianca: “Mă bucur că mișcarea de tribal fusion devine înțeleasă și promovată în țară”

Bianca Coştiug, elevă la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, s-a calificat anul acesta şi la etapa naţională a Olimpiadei de Limba Engleză. Pe lângă şcoală, Bianca este şi instructor coregraf la Bucovina Dance Studio, este pasionată de jurnalism şi poezie, având mai multe premii de nivel naţional obţinute pentru creaţiile sale. Numele de scena al Biancăi este ZenMamma, acelaşi nume avându-l şi blogul şi pagina ei de artist, prin care încearcă, aşa cum ne-a declarat, „să distrug stereotipurile construite de societate şi să-i învăţ pe oameni meditaţia activă a dansului”.

Prima postare pe blogul şi pagina ei de artist după ce a aflat că este în finala „Românii au talent” a fost: „Vă mulțumesc din suflet celor care au rezonat cu ceea ce am făcut eu pe scenă și celor care m-au susținut și încurajat. Mă bucur că mișcarea de tribal fusion devine înțeleasă și promovată în țară: o combinație de stiluri de dans, de la hip hop-locking, popping, snaking, până la dans contemporan, japonez, african sau indian, un flair mistic, ancestral, o mișcare de meditație și conștientizare a propriului trup. Mulțumesc Laura Constantin și Henna Journey pentru tatuajele cu henna, Ciprian Palade pentru colaj.”

În finala „Românii au talent” au mai trecut vineri, după a doua semifinală, trupa de rock The Beat, formată de şase adolescenți, cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani, care a cântat un cover după piesa “The Show Must Go On”, a legendarei formații Queen, şi Alexandru Moraru, în vârstă de 17 ani, care a interpretat melodia „Tears in Heaven” a lui Eric Clapton. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanca Bianca Coștiug, elevă la Colegiul „Petru Rareş”, s-a calificat în finala „Românii au talent”.
 Vizualizări articol: 6758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 10 voturi
Suceveanca Bianca Coștiug, elevă la Colegiul „Petru Rareş”, s-a calificat în finala „Românii au talent”3.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei