Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mai 2015 - Anul XX, nr. 112 (5924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Cătuşe la marea artă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salutăm apariţia cătuşelor şi în lumea artei. Directorul Operei din Bucureşti a şi probat o pereche. Îi vin ca turnate.

Sunt bine-venite, pentru că şi în acest sector, din care muzele au fost demult izgonite, se mânuiesc fonduri publice, din care se fură pe deşălate. Şi în domeniul artelor s-a instaurat o matematică a jafului, un sistem organizat, cu participarea extraordinară a managerilor de teatre, a regizorilor, a scriitorilor.

Aţi spus cumva să nu mai bat câmpii şi să trec la concret? Bineee!

O să vă spun de la început că în sistemul premiilor artistice s-a creat o hoţie neruşinată, pe care doar DNA o poate castra. De pildă, unul ca Dan Lungu ne este servit ca o mare valoare. Deşi el este un zero absolut, un penibil al condeiului, care scrie fără nici cea mai mică urmă de har. Dar, fiind premiat şi pupat în fund din toate poziţiile de critica literară, are parte de o promovare ilicită, care se traduce în cărţi vândute, deci în bani. Mai mult, e împins şi la export.

Dar cine sunt membrii juriilor care îl premiază? Abia aici intervine porcăria penală. Cei care-l votează sunt profesori de literatură şi scriitori. Care, în contrapartidă, sunt invitaţi şi remuneraţi la FILIT. Festivalul literar al cărui director este, coincidenţă, chiar Lungu. Ce interesant! Nume care nu vă spun nimic, ca Alexandru Călinescu, Bogdan Creţu, Antonio Patraş, Paul Cernat, Bianca Burţilă.

Alt aspect. La acest FILIT sunt invitaţi mari scriitori ai lumii. Au loc dineuri, lecturi publice şi întâlniri cu cititorii. Frumos, nimic de zis!!

Toate astea costă peste un milion de euro. Iar decontarea vine de la şefia judeţului vecin, Iaşi. Acolo unde a tăiat şi a spânzurat până mai ieri suceveanul Cristian Adomniţei. Şi a văzut o ţară cu ce se ocupa acest ins arogant, arestat, în prezent, pentru fapte grave de corupţie.

Adomniţei – FILIT. Există informaţii că o halcă importantă din fondurile destinate acestui festival făceau ca bumerangul. Cale-ntoarsă. Le urez spor la lucru procurorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătuşe la marea artă.
 Vizualizări articol: 1636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Cătuşe la marea artă5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei