Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mai 2015 - Anul XX, nr. 112 (5924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Patru în una

Cvadruplă sărbătoare poloneză la Poiana Micului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Uniunea Polonezilor din România a sărbătorit sâmbătă, 16 mai, în localitatea suceveană Poiana Micului, Ziua Drapelului Poloniei, Ziua Constituţiei Poloniei, Ziua Diasporei Polone şi împlinirea a 25 de ani de la înfiinţarea ansamblului artistic local "Mala Poiana". Evenimentul s-a desfăşurat în două locaţii, la Biserica "Sf. Ioan Paul al II-lea", care este prima biserică din lume închinată fostului Papă, şi la Casa Polonă, imobil care a fost renovat recent.

Biserica din Poiana Micului a fost neîncăpătoare la Sfânta Liturghie care a fost oficiată de un sobor de preoţi condus de PS Petru Gherghel, episcop al Diecezei Romano-Catolice de Iaşi, care a fost întâmpinat în curtea lăcaşului de cult cu pâine şi sare de un grup de copii îmbrăcaţi în costume tradiţionale poloneze. Alături de aceştia s-au aflat preşedintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul de Suceava Ghervazen Longher, şi consulul Ambasadei Poloniei la Bucureşti, Beata Golebiewska.

PS Petru Gherghel a spus: "Astăzi este o mare sărbătoare. Aduc salutul nostru de la Iaşi, salutul tuturor credincioşilor noştri care privesc cu bucurie spre Bucovina, spre comunitatea de aici, spre sanctuarul din Cacica. Formăm acum împreună o familie lărgită. O să ne rugăm şi o să avem în memoria noastră pe toţi locuitorii Poloniei, ţară prietenă cu România, ţară în care Sfântul părinte s-a ridicat şi, ajungând la Roma, a privit peste tot, inclusiv aici spre noi".

Preotul paroh al bisericii, Gabriel Bucur, a amintit că luni, 18 mai, se împlinesc 95 de ani de la naşterea Sf. Ioan Paul al II-lea, invitându-i pe credincioşi să privească spre patriotismul fostului Papă. "Astăzi celebrăm Ziua Drapelului Poloniei, Ziua Constituţiei şi Ziua Diasporei, dar vă invit să celebrăm imitându-l pe Sf. Ioan Paul al II-lea, cerându-i harul de a fi credincioşi, de a fi credincioşi lui Dumnezeu şi de a fi cu adevărat iubitori de patrie", a spus preotul paroh din Poiana Micului.

Manifestările de la Poiana Micului s-au încheiat la Casa Polonă, acolo unde Ansamblul "Mala Poiana" a oferit un frumos spectacol la împlinirea a 25 de ani de la înfiinţare. Este de menţionat faptul că la manifestări a participat şi prefectul Constantin Harasim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cvadruplă sărbătoare poloneză la Poiana Micului.
 Vizualizări articol: 2000 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Cvadruplă sărbătoare poloneză la Poiana Micului4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei