Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mar 2015 - Anul XX, nr. 66 (5878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Concert

Tenorul Teodor Ilincăi a încântat publicul sucevean cu arii din cele mai celebre opere ale lumii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre cei mai apreciaţi tenori români, atât în ţară cât şi în străinătate, suceveanul Teodor Ilincăi, a susţinut joi seara un concert extraordinar pe scena Auditoriumului „Joseph Schmidt” din Suceava, alături de invitaţii săi, mezzosoprana Emanuela Pascu şi pianistul Lucian Duşa. În faţa a peste 150 de spectatori, cei trei i-au încântat pe iubitorii acestui gen cu fragmente din opere celebre compuse de G. Verdi, W.A. Mozart, V. Bellini, G. Puccini, G. Bizet sau F. Lehar, dar şi cu scurte recitaluri de pian şi canţonete. Fie că a fost vorba de interpretări solo, în duet sau de recitalurile de pian, publicul prezent la concert i-a recompensat pe cei trei artişti cu ropote de aplauze după fiecare interpretare, iar după terminarea programului anunţat i-a rechemat pe scenă pentru trei bisuri. Aflat pentru a doua oară în cariera sa de tenor pe o scenă din Suceava, Teodor Ilincăi a ţinut să mulţumească publicului pentru prezenţa la acest spectacol. Concertul susţinut de Teodor Ilincăi, alături de cei doi invitaţi ai săi, a fost fără doar şi poate un succes, dovedind că astfel de spectacole sunt necesare în continuare în Suceava.

De remarcat faptul că alături de Teodor Ilincăi au ţinut să fie prezenţi în sală mama şi fraţii săi, rude, foşti profesori, dar şi numeroşi prieteni pe care îi are în Suceava. De altfel, tenorul sucevean a dedicat concertul de la Auditoriumul „Joseph Schmidt” mamei sale şi unuia dintre fraţii săi, cu precizarea că viitorul spectacol de la Suceava le va fi dedicat celorlalţi fraţi. La finalul concertului, Teodor Ilincăi a participat la o sesiune de autografe, iar cei care au dorit au putut să cumpere şi primul volum de poezii scris de tenorul sucevean, intitulat „Cromatisme”. Concertul susţinut de tenorul Teodor Ilincăi a fost organizat de Universitatea „Ştefan cel Mare” şi Casa de Cultură a Studenţilor Suceava.

Teodor Ilincăi s-a născut în anul 1983, în comuna Mălini, fiind în momentul de faţă unul dintre cei mai valoroşi tenori români ai generaţiei sale. Cu o experienţă vastă pe scenele importante ale lumii, el este apreciat deopotrivă de critici şi public pentru culoarea specială, particulară a vocii sale, caldă şi puternică în acelaşi timp, dar şi pentru muzicalitatea şi dăruirea cu care abordează repertoriul clasic.

Momentul cel mai important al carierei sale a fost acela în care a devenit solist al Operei Naţionale din Bucureşti, în anul 2006. În acelaşi an a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

 

Teodor Ilincăi a primit „Premiul de excelenţă” pentru promovarea imaginii României în străinătate

În anul 2008, tânărul tenor câştigă primul său premiu, şi anume Marele Premiu al concursului de tenori din Szczecin, din Polonia. Debutul său internaţional are loc în ianuarie 2009, pe scena Operei din Hamburg, cu rolul Macduff din opera Macbeth, de G. Verdi. În acelaşi an urmează debuturi importante, pe scenele Operei de Stat din Viena şi Operei Regale din Londra, unde are şansa de a-şi face şi debutul discografic. Tot în anul 2009 îi sunt oferite două distincţii importante, solistul anului, decernat în cadrul Galei Premiilor VIP, şi premiul Ludovic Spiess, oferit de Forumul Muzical Român, urmând ca în anul 2010 să fie onorat cu premiul „In memoriam Iosif Sava” pentru activitatea pe anul 2009, oferit de Radio România Cultural.

În anul 2013 primeşte din partea Elite Art Club UNESCO „Premiul de excelenţă” pentru promovarea imaginii României în străinătate. Dintre colaborările cu nume importante ale liricii mondiale putem aminti de spectacolele pe care le-a avut în mai multe oraşe europene alături de prestigioasa soprană Angela Gheorghiu, el evoluând şi sub bagheta unora dintre cei mai mari dirijori ai lumii. Teodor Ilincăi a evoluat şi va evolua pe scena operelor din Monte Carlo, Munchen, Londra, Hamburg, Viena, Sevilla, Berlin, Hanovra, Budapesta, Madrid, Santiago de Chile, Paris, Strasbourg, Barcelona sau Marseille. Repertoriul său, care se îmbogăţeşte de la an la an, cuprinde opere precum La Bohème, Madama Butterfly, Tosca – G. Puccini, Macbeth, La Traviata, Nabuco, Otello, Rigoletto, Requiem – G. Verdi, Norma – V. Bellini, Faust, Romeo et Juliette – Ch. Gounod, Evgheni Oneghin – P.I. Tchaikovsky, L'amico Fritz, Cavalleria Rusticana – P. Mascagni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tenorul Teodor Ilincăi a încântat publicul sucevean cu arii din cele mai celebre opere ale lumii.
 Vizualizări articol: 2200 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 9 voturi
Tenorul Teodor Ilincăi a încântat publicul sucevean cu arii din cele mai celebre opere ale lumii4.959

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocănița Sfintei Vineri Între multe restricții care vin din cutumele satului românesc se află și aceasta: în zilele de vineri nu se coase, nu se țese, nu se toarce, nici măcar nu se albesc cămășile, pentru că altminteri mare supărare va avea Sfânta... Citeşte