Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mar 2015 - Anul XX, nr. 66 (5878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică

Donţu: ”Situaţia din PSD Rădăuţi trebuie tranşată radical prin vot în BPJ”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situaţia tensionată din Organizaţia Municipală Rădăuţi a PSD, între grupări formate în jurul unor lideri locali, provoacă îngrijorare la nivelul organizaţiei judeţene a partidului, care în sfârşit a decis să intervină şi să ia o poziţie publică în legătură cu exacerbarea orgoliilor şi intereselor personale care au făcut zdrenţe proverbiala coeziune a social-democraţilor.

Dacă vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD, coordonator al zonei Rădăuţi, Nistor Tătar, ne-a declarat că, săptămâna viitoare, va propune Biroului Permanent Municipal (BPM) al PSD Rădăuţi excluderea din partid a primarului interimar Tiberiu Maerean, senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu afirmă că problema ”trebuie tranşată radical” şi la nivelul Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al PSD. ”Această situaţie din PSD Rădăuţi trenează de prea multă vreme. Fostul preşedinte al organizaţiei de acolo a renunţat la o carieră politică din cauza a ceea ce a văzut acolo. Şi-a dat demisia din funcţie şi din partid, atrăgând astfel atenţia asupra problemelor de acolo. Au trecut aproape 4 ani şi problemele nu s-au rezolvat. Situaţia ar trebui tranşată în mod radical, prin vot, în BPJ”, a declarat Donţu.

Fostul preşedinte al PSD Rădăuţi, Iulian Băncescu, ne-a declarat, ieri, că regretă că nu a putut construi o organizaţie puternică la Rădăuţi şi a explicat şi câteva dintre motivele care l-au împiedicat să o facă. ”Organizaţia a fost distrusă de căderea fostului primar Frunză, care a creat un mecanism de funcţionare ce a fost menţinut şi de fostul primar Aurel Olărean, în ceea ce priveşte modul de promovare politică. Apoi există o anumită reticenţă în Rădăuţi din partea unor oameni foarte buni, care muncesc, dar care ezită să-şi lipească imaginea de cea pe care o are PSD în oraş”, a arătat fostul lider al PSD Rădăuţi, care a mai spus că ceea ce a dat lovitura de graţie social-democraţilor rădăuţeni a fost asocierea cu PNL, în fostul USL.

 

Băncescu: ”Singurul câştigător al ceea ce se petrece astăzi în PSD Rădăuţi este Petru Carcalete”

Din cele relatate de Băncescu, la capitolul de negocieri între PSD şi PNL, la Rădăuţi cei mai abili s-au dovedit a fi liberalii, mai ales în privinţa mandatelor în Consiliul Local Rădăuţi. ”Eu mi-am asumat situaţia, am considerat că este un eşec al meu şi am plecat. Am sperat că se vor înţelege, dar constat că asta nu s-a întâmplat. Ar fi trebuit să facă cineva curăţenie după mizeria lăsată de Olărean, dar din păcate nu s-a făcut. Singurul câştigător al ceea ce se petrece astăzi în PSD Rădăuţi este Petru Carcalete (n.r. – de la PNL). Carcalete joacă şah, nu table, şi asta se vede”, a afirmat Iulian Băncescu. El a mai spus că îi pare foarte rău că PSD Rădăuţi a ajuns în această situaţie.

Excluderea lui Tiberiu Maerean din PSD l-ar lăsa pe acesta fără funcţia de viceprimar, în care a fost ales din postura de consilier local, implicit şi fără funcţia de primar, pe care o ocupă interimar, până la organizarea alegerilor.

Maerean a rezistat unei tentative a organizaţiei locale de a-l înlocui din funcţie, în şedinţa de Consiliu Local de joi, 19 martie a.c., dar o nouă şedinţă extraordinară cu această temă este convocată miercuri, 25 martie a.c., la ora 14.30. Dacă Tiberiu Maerean va fi exclus din partid până atunci, prin încetarea mandatului său înainte de termen se vacantează un post de consilier local şi rămân fără ocupant funcţiile de primar şi viceprimar.

Reamintim că joi după-amiază, în decurs de o oră, în cadrul unei şedinţe extraordinare de Consiliu Local, viceprimarul municipiului Rădăuţi, Tiberiu Maerean, a fost schimbat din funcţie, apoi a fost reales. Deşi PSD Rădăuţi a decis înlocuirea lui cu Simion Sticleţ, la votul în Consiliul Local, cei 19 consilieri prezenţi, după ce au votat 16:2 (şi o abţinere) pentru schimbarea din funcţie a viceprimarului Tiberiu Maerean, la votarea noului viceprimar, Maerean a avut 10 voturi, iar Simion Sticleţ - 8 voturi. Şi la alegerea viceprimarului un consilier a preferat să se abţină. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu: ”Situaţia din PSD Rădăuţi trebuie tranşată radical prin vot în BPJ”.
 Vizualizări articol: 2630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Donţu: ”Situaţia din PSD Rădăuţi trebuie tranşată radical prin vot în BPJ”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Toti trei ! trimis de
(21 mar 2015, 15:06:18
Parerea mea este ca ar trebui scosi toti trei , protagonisti al acestei taraseni . Daca se scoate numai unul , atunci nu se rezolva nimica . Toti acei trei sunt orgoliosi si patimasi si nu o data au suparat publicul care ia ales prin, comportamentul lor. Si sa nu uitam ca unul dintre ei are odrasla care a fost pedepsita de lege, ceia ce ar trebui ca parintele sau sa mediteze bine daca este moral sa se lupte pentru primaria Radautului . Chiar sa nu avem oameni curati fara tarele familiale , care sa nu greveze integritatea celui care va fi ales ca viceprimar cu functia de primar. Este de reflectat !!!
2.   Buna trimis de
(21 mar 2015, 16:40:02
Maerean este un om prea dur si nu stie sa vorbeasca cu oamenii.N are ce cauta la conducere e pus acolo doar sa se razbune pe Olarean si sa suferim noi radautenii din cauza lor..
3.   De ce-ai taiat copacii? trimis de
(21 mar 2015, 16:45:17
Unde-s rusii, fac mai curat ca tine.
4.   Solutia ptr.Radauti trimis de
(21 mar 2015, 20:14:45
dizolvarea CL Radauti aprobata pe 31.03.2015 de CURTEA DE APEL SUCEAVA cea mai buna solutie,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocănița Sfintei Vineri Între multe restricții care vin din cutumele satului românesc se află și aceasta: în zilele de vineri nu se coase, nu se țese, nu se toarce, nici măcar nu se albesc cămășile, pentru că altminteri mare supărare va avea Sfânta... Citeşte