Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mar 2015 - Anul XX, nr. 66 (5878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Primul pas către falimentarea Termica a fost făcut la Curtea de Apel Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Societatea de termoficare a Sucevei a rămas fără un plan de reorganizare, ca urmare a anulării celui propus de principalul creditor, Unicom Holding, printr-o decizie a Curţii de Apel Iaşi, pronunţată ieri, după nu mai puţin de patru amânări.

Operatorul regional de servicii de apă şi canalizare, ACET, unul dintre marii creditori ai Termica, a contestat planul de reorganizare în varianta propusă de Unicom Holding şi aprobată de Adunarea Creditorilor pe 6 mai 2014.

Odată cu anularea planului de reorganizare, prin decizia instanţelor de judecată, Termica se află la un pas de faliment.

Mai exact, judecătorul sindic care a aprobat planul de reorganizare propus de Adunarea Creditorilor poate decide începerea procedurilor de declarare a falimentului, în condiţiile în care nu se întrevăd alte şanse de redresare a societăţii, în lipsa planului de reorganizare.

Cu toate acestea, cei care gestionează activitatea societăţii de termoficare a Sucevei spun că nu e cazul să „bată clopotele”, cel puţin deocamdată.

Asta pentru că, odată cu decizia instanţelor ieşene, se redeschide un dosar aflat pe rolul Tribunalului Suceava, care a fost suspendat, până la pronunţarea membrilor Curţii de Apel.

„Sunt în continuare instanţe care trebuie să se pronunţe asupra viitorului Termica, într-un dosar deschis de ACET şi Bioenergy Suceava. Apoi, pe 28 aprilie este termen în procedura generală a insolvenţei, la judecătorul sindic. Decizia ar putea fi şi cea de întoarcere la Adunarea Creditorilor, care a avut de ales între două planuri de reorganizare, unul propus de Termica şi unul propus de un creditor. Adunarea creditorilor ar putea considera că celălalt plan de reorganizare, gândit pe trei ani, nu pe un an, ca cel adoptat, să fie mai potrivit. La fel de bine, judecătorul sindic ar putea spune că falimentul este singura opţiune, în lipsa unui plan de reorganizare. Dar cu siguranţă nu s-a pus punct în problema Termica, urmează alte etape”, consideră administratorul special al Termica, Ovidiu Dumitrescu.

Problematica Termica este cu atât mai complicată cu cât sentinţa care a validat planul de reorganizare este încă în vigoare, fiind încă subiect al unui procesul la Curtea de Apel Suceava.

Termica SA Suceava a intrat în insolvenţă în data de 18 iunie 2013, administratori judiciari fiind numiţi Management Reorganizare şi Lichidare Iaşi SPRL şi MGA Insolvency SPRL Suceava.

Secţia Civilă a Tribunalului Suceava a confirmat în luna iunie 2014 planul de reorganizare aprobat de Adunarea Generală a Creditorilor SC Termica SA propus de Unicom Holding SA Bucureşti, care este cel mai mare creditor al societăţii cu 26 de milioane de lei, reprezentând contravaloarea cărbunelui livrat şi neplătit, dintr-un total de 46 de milioane de lei datorii pe care le avea societatea la data intrării în insolvenţă.

Planul de reorganizare al Termica SA prevedea restructurarea activităţii şi plata datoriilor în termen de un an prin continuarea furnizării de agent termic, dar şi prin producerea şi livrarea de energie electrică, lucruri care nu s-au întâmplat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul pas către falimentarea Termica a fost făcut la Curtea de Apel Iaşi.
 Vizualizări articol: 2085 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primul pas către falimentarea Termica a fost făcut la Curtea de Apel Iaşi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pas cu pas O PROBLEMA DE SISTEM trimis de
(21 mar 2015, 11:23:07
Pasul facut de Curtea de Apel Iasi catre falimentarea Termica a fost precedat de pasii distrugatori ai primariei Suceava si a celor care au condus/consiliat la Termica in ultimii 10 ani. Termoficarea trebuia/trebuie facuta la fel ca si electrificarea: cu contorizare individuala si contract individual. Noua centrala pe lemne carate din 4 judete - "bijuteria" edilului, unde au fost incurcati sa investeasca cei de la Adrem, datorita sistemului de termoficare distrus prin deciziile primariei si a celor care au condus/consiliat la Termica in ultimii 10 ani, ramane fara piata de desfacere pentru energia termica, doar ca minuscul producator de energie electrica prin tocarea padurilor si distrugerea drumurilor nationale. Asa cum s-a procedat si in alte orase, primaria ar trebui sa suporte contravaloarea unei centrale termice pentru fiecare apartament racordat la sistemul de termoficare centralizat cu plata utilitatilor la zi si impreuna cu cei care au condus/consiliat si mai conduc la Termica si la Bioenergy, sa-si ceara scuze pentru faptul ca i-au incurcat pe consumatori, au fost/sunt incapabili sa gestioneze tehnic si economic un sistem de termoficare urban format din centrale de producere, retele si instalatii de transport si distributie, sistem de termoficare foarte scump, construit si modernizat cu mari eforturi, pe parcursul a mai multor zeci de ani, din bani publici. Pacat ca s-au platit cu bani grei studii cu privire la sistemul de termoficare din Suceava. Greselile si lipsa de viziune pe termen lung si-au spus cuvantul, mai nou, sistemul este vandalizat iar factorii si organele abilitate ale statului nu stim ce asteapta ca nu iau masuri urgente.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocănița Sfintei Vineri Între multe restricții care vin din cutumele satului românesc se află și aceasta: în zilele de vineri nu se coase, nu se țese, nu se toarce, nici măcar nu se albesc cămășile, pentru că altminteri mare supărare va avea Sfânta... Citeşte