Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mar 2015 - Anul XX, nr. 66 (5878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Proiect

Consiliere psihologică şi terapie prin artă pentru 20 de copii cu afecţiuni metabolice şi respiratorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

20 de copii din judeţul Suceava cu afecţiuni metabolice şi respiratorii şi părinţii acestora vor beneficia de consiliere psihologică şi terapie prin artă prin intermediul proiectului „Cu TACT (Terapie prin Artă pentru Copii şi Tineri) drumul vieţii e mai vesel”.

Iniţiativa aparţine Asociaţiei „Licuricii”, fiind lansată joi, 19 martie. Proiectul vizează  îmbunătăţirea calităţii vieţii a 20 de copii cu afecţiuni metabolice şi respiratorii, fiind  derulat în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava şi Aşezământul de copii “Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuţi. Proiectul este sprijinit de Fundaţia pentru Comunitate şi MOL România, prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor.

Activităţile proiectului se vor desfăşura până la sfârşitul lunii iulie 2015, atât în Suceava, la Şcoala Gimnazială Nr. 3, cât şi la Rădăuţi, la Aşezământul “Sfântul Ierarh Leontie”, şi are în vedere două grupe de copii de 6-14 ani şi pe adulţii care îi au în grijă.

 

Arta ca un mijloc de terapie pentru diminuarea stărilor de anxietate şi de frustrare

Şedinţele de terapie prin artă se vor desfăşura lunar. În cadrul acestora copiii vor lucra într-o atmosferă relaxată, punându-şi în valoare calităţile native şi spiritul creativ. Potrivit iniţiatorilor proiectului, “arta nu e văzută ca scop în sine, ci ca un mijloc de terapie pentru diminuarea stărilor de anxietate, de vinovăţie şi de frustrare generate de afecţiunile copiilor. Am ales ca metodă de lucru art-terapia întrucât este o metodă naturală, blândă, o formă de exprimare firească a copilului. Este o modalitate prin care participanţii redau cu uşurinţă gândurile, emoţiile şi comportamentele generate de apariţia şi evoluţia bolilor cronice. Accentul nu cade pe calitatea produsului final, ci pe procesul în sine, un proces simbolic în care copilul se descoperă pe sine. Are ca beneficiu pe termen lung modificarea stilului de viaţă al copilului, respectiv al familiei”. Metodele de lucru utilizate sunt: desenul, pictura, modelajul, marionetele.

“Am optat pentru art-terapie, pe de o parte, ca mijloc de psihoeducaţie prin care copilul să înţeleagă cauzele şi diagnosticul, iar pe de altă parte, ca mijloc de intervenţie, astfel încât copilul să facă faţă dificultăţilor emoţionale asociate”, au mai spus reprezentanţii Asociaţiei “Licuricii”.

La evenimentul de lansare de joi au participat iniţiatorii proiectului: psihoterapeutul Carmen Posmangiu, psih. Andreea Petriceac, prof. Mihaela Mustea, reprezentanţi ai instituţiilor partenere şi voluntari din rândul elevilor Şcolii Gimnaziale Nr. 3.

Prof. Sidonia Apetrei, directoarea şcolii menţionate, şi-a exprimat disponibilitatea pentru sprijinirea activităţilor proiectului prin oferirea spaţiului destinat desfăşurării activităţilor, cât şi prin popularizarea acestuia în rândul elevilor şi părinţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliere psihologică şi terapie prin artă pentru 20 de copii cu afecţiuni metabolice şi respiratorii.
 Vizualizări articol: 2379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Consiliere psihologică şi terapie prin artă pentru 20 de copii cu afecţiuni metabolice şi respiratorii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocănița Sfintei Vineri Între multe restricții care vin din cutumele satului românesc se află și aceasta: în zilele de vineri nu se coase, nu se țese, nu se toarce, nici măcar nu se albesc cămășile, pentru că altminteri mare supărare va avea Sfânta... Citeşte