Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mar 2015 - Anul XX, nr. 66 (5878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sentinţă finală

Şapte traficanţi de migranţi au scăpat cu pedepse suspendate sub supraveghere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curtea de Apel Suceava s-a pronunţat definitiv, ieri, într-un dosar în care şapte inculpaţi au fost judecaţi pentru constituire de grup infracţional organizat care se ocupa de trafic de migranţi şi de contrabandă cu ţigări. Toate persoanele judecate au scăpat fără nici o zi de închisoare, fiindu-le aplicate pedepse de doi ani de închisoare, suspendate sub supraveghere, cu termene de încercare de câte 6 ani de zile.

Inculpaţii condamnaţi sunt Ioan Mandici, zis „Bică”, Constantin Schipor, Vasile Ioan Viţescu, Elisaveta Mandici şi Constantin Poleucă, toţi din Vicovu de Sus, Valerian Istratiy şi Viorel Kimin, ultimii doi cetăţeni ucraineni. Pe durata termenului de încercare de 6 ani de zile aceştia au obligaţii stricte, printre care de a se prezenta la Serviciul de Probaţiune Suceava, desemnat cu supravegherea lor, la datele fixate de către această instituţie, să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile şi, bineînţeles, să nu mai comită vreo infracţiune.

 

Pentru ce au fost judecaţi

Cei şapte au fost trimişi în judecată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, sub acuzaţia că au pus bazele unui grup infracţional organizat, specializat în traficul de migranţi, în special cetăţeni moldoveni, pe relaţia Ucraina-România-Italia. Liderii grupării erau cetăţenii ucraineni, care racolau migranţii şi îi aduceau până în apropierea frontierei cu România.

De aici, erau preluaţi de membrii suceveni ai grupării, care-i introduceau fraudulos în ţară, de multe ori folosindu-se de o căruţă, şi se ocupau de cazarea lor.

Transportul spre Ungaria şi, ulterior, Italia era asigurat de alţi membri ai grupării, de regulă cetăţeni ucraineni. Un migrant plătea în medie între 2.000 şi 3.000 de euro pentru a ajunge în Italia, iar din această sumă între 50 şi 200 de euro îi reveneau suceveanului care se ocupa de trecerea ilegală în România.

În paralel cu afacerea cu traficul de migranţi, vicovenii s-au apucat şi de contrabandă cu ţigări. Aceştia aveau doar rol de cărăuşi şi primeau pentru serviciile lor între 90 şi 120 de euro, pentru fiecare bax transportat.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte traficanţi de migranţi au scăpat cu pedepse suspendate sub supraveghere.
 Vizualizări articol: 2197 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şapte traficanţi de migranţi au scăpat cu pedepse suspendate sub supraveghere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocănița Sfintei Vineri Între multe restricții care vin din cutumele satului românesc se află și aceasta: în zilele de vineri nu se coase, nu se țese, nu se toarce, nici măcar nu se albesc cămășile, pentru că altminteri mare supărare va avea Sfânta... Citeşte