Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mar 2015 - Anul XX, nr. 66 (5878)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Agro Expo Bucovina

Cel mai mare târg agricol din nordul Moldovei şi-a deschis porţile, la Iulius Mall Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Începând de vineri şi până duminică, inclusiv, în parcarea Iulius Mall Suceava se desfăşoară cel mai mare şi mai important eveniment agricol din zona Moldovei, târgul Agro Expo Bucovina, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava şi Direcţia Agricolă Suceava.

“Agro Expo Bucovina este un eveniment de lungă tradiţie, care reprezintă o consacrare a rolului pe care acest domeniu, agricultura, îl are în economia judeţului. Expunerea se face pe o suprafaţă de 9.000 de mp, din care 1.500 de mp acoperiţi, fiind prezenţi peste 60 de expozanţi, printre care se numără firme puternice din principalele domenii ale agriculturii – utilaje, îngrăşăminte, creşterea animalelor”, a precizat Lucian Gheorghiu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava.

Ajuns la cea de-a XIII-a ediţie, evenimentul reprezintă cea mai complexă manifestare de acest gen din zona de Nord-Est a României, având ca scop promovarea agriculturii din ţara noastră, a potenţialului zootehnic autohton, a produselor tradiţionale şi a echipamentelor şi utilajelor agricole. De la an la an, cu fiecare ediţie, târgul Agro Expo Bucovina a avut o creştere a numărului expozanţilor şi a numărului de vizitatori de specialitate prezenţi la târg, dar şi o evoluţie în numărul şi calitatea exponatelor prezentate, tot mai performante, mai apropiate de nevoile reale ale fermelor româneşti mici şi mijlocii şi ale gospodăriilor ţărăneşti, ale tuturor fermierilor, agricultorilor şi procesatorilor de produse agroalimentare.

„Acest tip de manifestări, cu foarte mulţi expozanţi, foarte multe produse şi idei de afaceri reprezintă formula corectă în care putem colabora. Suceava se află pe locurile fruntaşe la nivel naţional, în special pe zootehnie, dar sunt semne şi că pe partea de culturi vegetale lucrurile merg în direcţia bună”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prezent ieri la inaugurarea târgului Agro Expo Bucovina.

Pe durata acestuia, vizitatorii au ocazia să se informeze şi să obţină sfaturi avizate de la cei peste 60 de expozanţi din ţară şi străinătate specializaţi în maşini, utilaje şi tehnologii pentru industria alimentară; aparatură de laborator; produse alimentare; miere şi produse apicole; arome, esenţe, coloranţi şi aditivi pentru industria alimentară; legume şi fructe; conserve; echipamente de protecţie pentru industria alimentară; igienizare, detergenţi, dezinfectanţi pentru industria alimentară; instalaţii frigorifice; producători agricoli; utilaje forestiere; maşini, utilaje şi unelte agricole; anvelope şi piese de schimb pentru tractoare şi utilaje agricole; seminţe şi material săditor; îngrăşăminte şi pesticide; tehnologii şi echipamente pentru irigaţii; animale de rasă şi păsări; tehnologii de creşterea animalelor; tehnologii şi metode de îmbunătăţire a raselor; incubatoare; maşini şi echipamente pentru abatorizare; furaje, nutreţuri, concentrate, aditivi, premixuri; metode de hrănire, sisteme de distribuţie a hranei; instrumente, tratamente şi medicamente de uz veterinar, dezinfectanţi; echipamente de încălzire şi aer condiţionat; silozuri, uscătoare şi mijloace de transport al cerealelor; tehnologii de reproducere şi creştere artificială a peştelui; tehnologii de pescuit; flori şi plante de apartament, pentru grădini, parcuri şi sere; mobilier şi accesorii pentru grădini şi terase; echipamente şi unelte pentru grădinărit şi multe altele.

„Ca urmare a întâlnirilor cu agricultorii, în special cu cei din zona de munte, am constatat că aceştia totdeauna au nevoie de informaţii, noutăţi din domeniul lor de activitate, iar acest târg vine în sprijinul lor”, a declarat senatorul sucevean Neculai Bereanu, care face parte din comisia de agricultură a Senatului României.

Şi în acest an, cei care merg la târg pot vizita, pe lângă standurile celor peste 60 de firme participante, expoziţia de păsări şi animale de rasă şi expoziţia meşterilor populari. 

Sâmbătă, începând cu ora 15:30, sucevenii sunt aşteptaţi să ia parte la programul artistic oferit de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu“ Suceava, iar duminică, de la ora 14:30, va evolua pe scena amenajată cu ocazia Agro Expo Bucovina şi Ansamblul Şcolii de Arte “Ion Irimescu” Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai mare târg agricol din nordul Moldovei şi-a deschis porţile, la Iulius Mall Suceava.
 Vizualizări articol: 4323 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Cel mai mare târg agricol din nordul Moldovei şi-a deschis porţile, la Iulius Mall Suceava4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocănița Sfintei Vineri Între multe restricții care vin din cutumele satului românesc se află și aceasta: în zilele de vineri nu se coase, nu se țese, nu se toarce, nici măcar nu se albesc cămășile, pentru că altminteri mare supărare va avea Sfânta... Citeşte