Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mar 2015 - Anul XX, nr. 65 (5877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Ponta caută un kamikaze! Caută, nene, un ministru cinstit!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De ce nu găseşte Ponta un ministru? Păi nu găseşte fiindcă nu caută între oamenii cinstiţi. Premierul doar n-a lăcrimat că a fost văduvit de Vâlcov, care Vâlcov, scrie într-un raport al DNA, primea sacoşe negre cu bani într-un cimitir, ca şpagă. Erau negre din motive de respect pentru locul de veci. Fireşte că ministrul, fost primar al Slatinei, zice că nu-i aşa. Şi Udrea, de la pârnaie, boceşte că nu primea genţi, culmea tot negre, ca dracul, pline cu bani negri, în biroul ministerial. Nu-i aşa şi nu-i aşa, se vaită mulţi, dar unii din cei umflaţi de procurori, inclusiv fostul ei soţ din acte, că soţ real era altul, recunosc că-i chiar aşa. Şpaga, de milioane şi milioane de euro, zburda din paporniţă în paporniţă şi din sacoşă de înmormântare în sacoşă de înmormântare. Erau înmormântaţi astfel  banii ţării, ajunsă de râsul lumii, săraca săracilor. Da, şpaga zburda prin politica românească. Nu era om de afaceri care să vrea să-şi desfăşoare o activitate cinstită să nu fie dijmuit, şantajat, chinuit până nu dădea mită. Dacă nu, adio afacere, închidea firma sau se spânzura. Din acest motiv n-aş închide nici un afacerist român, că şi aşa mai avem decât câţiva, de-i înnumeri pe degete, fiindcă nimeni n-a dat de bună voie milioane unor samsari politici. I-aş închide doar pe cei care i-au strâns cu uşa şi cu organele de control să dea bani şi se dovedeşte, cu probe, că erau nişte nemernici.

De ce nu găseşte Ponta ministru pentru Finanţe? Aşa or sta lucrurile? Chiar nu-l găseşte sau doar se dă lovit în aripă şi sângerează ca o bufniţa căreia i-ai luat jucăria, pe cracă? Căută nenică nu dintre politicienii care au intrat în ”marea luptă patriotică” doar pentru a fura. Caută, cu lumânarea, în plină zi, ca Diogene, un Om şi sigur îl găseşti.

Cineva îmi spune că nimeni nu mai vrea să se facă primar. De ce? Că-l arestează. Păi de ce să-l aresteze dacă a fost ales să gospodărească o urbe, o comună şi o face aşa cum o fac destui, cu devotament, cu dragoste faţă de comunitate şi nu pentru a se umfla? Cum să aresteze cineva un om cinstit? De ce nu vor cei trei la care s-a gândit Ponta să devină miniştri decât dacă-i roagă el în genunchi? Sunt, spui, kamikaze! Haida-de! Atunci toate aceste arestări sunt, de la un capăt la celălalt, mânărie, răzbunare, băsism. Eu nu cred. Sunt convins, aşa cum am mai scris, că ăia de arestează sunt oameni şi ei, cu simpatii şi antipatii, cu răutăţi şi poliţe de plătit, şi, la înghesuială, nu-i exclus să-l îndese la zdup şi pe vreunul nevinovat sau chiar pe mai mulţi nevinovaţi. Eu am crezut şi cred că epoca Băsescu a trecut, iar dosarele nu se mai adună cum se adunau în marsupiul tartorului tartorilor şi de acolo, ca la intrarea într-un lagăr nazist, cu o simplă mişcare de deget, unul mergea la crematoriu, iar altul la muncă.

Caută, Victor Ponta, un finanţist cinstit, un om şcolit şi moral, nu un hapsân. Caută că ţara e plină de oameni, chiar dacă unii, scârbiţi, nu s-au atins de politică. Nu s-au atins fiindcă de mici, de la şcolile alea de vară, aţi învăţat şi i-aţi învăţat cum se fură. Politica a devenit în România o profesie mafiotă. Afaceriştii sunt, mulţi dintre ei săraci, obsedaţi cum să facă să-şi ţină în viaţă afacerea şi să-şi plătească la timp salariaţii. Politicienii, mulţi dintre ei putrezi de bogaţi, n-au nici o grijă. Am văzut de curând un mare actor al scenei bucureştene coborând dintr-o rablă de Dacie, amărât, cărând după el o sacoşă. Autoturismul era din primele serii şi abia de se mai ţineau tablele pe el. El n-a intrat în politică. Aţi intrat voi cu bocancii în viaţa lui, sărăcind-o şi umilind-o prin opulenţă.

Găseşti, Victor Ponta, un ministru bun dacă-l cauţi să fie bun şi nu pui în fişa postului să zicem procurarea de bani pentru partid sau pentru… mai ştii cine, sau pentru ce găinărie de milioane de euro. Nu trebuie să fie kamikaze decât dacă tu îl obligi la un asemenea statut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta caută un kamikaze! Caută, nene, un ministru cinstit!.
 Vizualizări articol: 3199 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Ponta caută un kamikaze! Caută, nene, un ministru cinstit!4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuperci țărănești Zilele de post, în satele de pe apa Tazlăului, vin una după cealaltă cu un rețetar fabulos. La Berzunți, „muncel” cu păduri și tot felul de bucate ce vin în gospodărie de la pădure, nu puteau să lipsească mâncărurile de... Citeşte