Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 feb 2014 - Anul XIX, nr. 35 (5544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Liberalii propun ca angajaţii ISU Suceava să beneficieze de abonamente gratuite la TPL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liberalii din Consiliul Local Suceava vor ca angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava să beneficieze de abonamente TPL gratuite. Consilierul local PNL Andrei Pădurariu, membru în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC TPL SA, a anunţat că liberalii au început demersuri, atât la nivelul deliberativului, cât şi la nivelul Parlamentului, prin cabinetul deputatului Alexandru Băişanu, pentru găsirea unei soluţii prin care cadrele ISU Suceava să beneficieze de aceste gratuităţi. Andrei Pădurariu a ţinut să precizeze că şi angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ar trebui să beneficieze de transport gratuit pe mijloacele de transport ale TPL, la fel ca şi angajaţii Jandarmeriei şi ai Poliţiei.

Pe de altă parte, el a spus că reprezentanții USL din Consiliul Local Suceava sunt de acord cu acordarea de abonamente TPL subvenţionate pentru elevi, studenţi şi pensionari, o decizie în acest sens urmând să se ia în şedinţa extraordinară de astăzi a deliberativului local. Andrei Pădurariu a anunţat că preţul abonamentelor pentru elevi şi studenţi va fi de 30 de lei, din care aceştia vor plăti doar 15 lei. De asemenea, pensionarii vor plăti doar 50% din costul abonamentelor, indiferent de valoarea pensiei. Pădurariu a arătat că la nivelul grupului de consilieri USL s-a luat decizia menţinerii preţului la abonamentele şi biletele TPL la nivelul de anul trecut, deşi conducerea societăţii a solicitat majorarea acestora.

Consilierul local PNL a ţinut să anunţe că în urma unui control al Curţii de Conturi au fost constatate numeroase nereguli în activitatea SC TPL SA Suceava, motiv pentru care va solicita Adunării Generale a Acţionarilor luarea unor măsuri urgente pentru intrarea în legalitate a managementului acestei societăţi. „Nu este posibil ca o societate de transport public să aibă cele mai bune trasee din oraş, să primească subvenţii de la primărie şi să se afle de ani buni în situaţii financiare dificile. Înțelegem greaua moștenire pedelistă şi ştim că este nevoie de un efort financiar mare pentru a acoperi pierderile de 20 de miliarde de lei vechi. Dar cu o echipă de management profesionistă şi cu decizii coerente vom putea duce societatea în pragul rentabilităţii şi chiar în profit”, a declarat Andrei Pădurariu.

El a subliniat că raportul Curţii de Conturi are patru pagini de nereguli constatate, amintind doar de nerespectarea prevederilor legale prin înregistrarea eronată a veniturilor de încasat, dar şi de neînfiinţarea Consiliului de Administraţie la această societate.

Făcând referire la acelaşi subiect, viceprimarul PNL al Sucevei, Ovidiu Doroftei, a anunţat că liberalii solicită înfiinţarea unei comisii care să verifice activitatea managementului de la SC TPL SA Suceava şi care să propună o serie de măsuri Consiliului Local în vederea eficientizării activităţii firmei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii propun ca angajaţii ISU Suceava să beneficieze de abonamente gratuite la TPL.
 Vizualizări articol: 1398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Liberalii propun ca angajaţii ISU Suceava să beneficieze de abonamente gratuite la TPL5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravos trimis de
(14 feb 2014, 11:57:22
Din moment ce nevasta lui Paduraru lucreaza la ISU Suceava, poate individul propune ca o linie de autobuz sa treaca prin fata blocului unde locuieste, pe Marasesti si sa ii ia si sa-i aduca nevasta acasa.
2.   Comentariu trimis de
(14 feb 2014, 19:03:48
nu cred ca sunt mai mult de 25 de cadre ISU pe zi care ar putea beneficia de transport gratuit. in plus e vorba de deplasarile in interes de serviciu, nu la cumparaturi la mall. pentru IDILIS36, nevasta lui Paduraru merge pe jos spre si de la serviciu. in plus ar fi discriminator fata de Jandarmeriei şi ai Poliţiei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei