Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 feb 2014 - Anul XIX, nr. 35 (5544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

În grija unui asistent maternal

Copil de 11 luni, dus la spital în stare gravă, abia la patru zile după ce s-a opărit cu apă fierbinte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un copil în vârstă de 11 luni a ajuns miercuri seară la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava, în stare gravă, după ce s-a opărit cu apă fierbinte cu patru zile în urmă, însă asistentul maternal în grija căreia se afla minorul a considerat că îl poate trata la domiciliu.

„Copilul avea o temperatură a corpului de 40,3 grade Celsius, prezenta o arsură veche, suprainfectată la nivelul abdomenului şi membrului inferior drept”, a declarat şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul spitalului sucevean, doctorul Liviu Cârlan, care a mai precizat că în urma tuturor investigaţiilor s-a decis internarea de urgenţă a copilului pe secţia de Chirurgie Infantilă, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Reprezentanţii spitalului au anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, fiind demarată o anchetă în acest caz.

 

Ce s-a întâmplat

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că incidentul s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute, pe data de 9 februarie a.c.

Dorina Apăvăloaie, în vârstă de 48 de ani, este asistent maternal. Femeia locuieşte împreună cu soţul ei în Sf. Ilie, comuna Şcheia, şi a luat în plasament doi copii, unul de 9 ani, cu sindrom Down, şi unul de 11 luni.

 „În 09.02.a.c., între orele 18.00 - 19.00,  în timp ce femeia desfășura diferite activități prin bucătărie, minorul de 11 luni s-a urcat pe o treaptă din dreptul aragazului și a tras de mânerul unui recipient cu apă fierbinte, vărsând o parte din lichid peste el”, explică purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu.

Acesta a mai arătat că din declaraţia asistentului maternal s-a stabilit că, iniţial, aceasta a crezut că îl poate trata la domiciliu şi a aplicat pe arsura de pe corpul copilului albuş de ou şi diverse medicamente.

 

Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

Ştefan Apăvăloaie, soţul Dorinei Apăvăloaie, a declarat că, după accident, au luat legătura cu o cunoştinţă, asistent medical, care le-a spus cu ce să-l trateze pe copil.

„ Am fost la farmacie şi am cumpărat ce ni s-a recomandat. Soţia a încercat să îl trateze acasă, că noi mai avem şi copilul de 9 ani, eu lucrez, şi nu aveam cu cine să-l lase pe celălalt copil”, mărturisește bărbatul, regretând acum că nu l-au dus totuşi la timp pe copil la spital.

Miercuri, însă, micuţul de 11 luni a început să facă febră şi cum situaţia a început să se înrăutăţească, Dorina Apăvăloaie a luat legătura cu reprezentanţii de la Protecţia Copilului şi l-a adus pe minor la spital, unde acesta a fost internat.

„În cauză se efectuează cercetări faţă de cea în cauză sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene.

 

Protecţia Copilului: „Cazul va intra în comisia de disciplină”

 Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului spun că Dorina Apăvăloaie este asistent maternal din 2005 şi a avut în plasament patru copii, cu tot cu cei doi pe care îi are în grijă şi în prezent.

Femeia nu a creat niciodată probleme şi este considerată un bun asistent maternal, fiind foarte afectuoasă cu copiii.

„Din păcate, ar fi trebuit să anunţe imediat atât managerul de caz, cât şi să se prezinte la spital de urgenţă. Am vorbit cu doctorii şi va dura cam două săptămâni tratamentul în spital. Asistenţii maternali trebuie să anunţe managerul de caz chiar şi pentru o simplă răceală a copilului. Va intra în comisia de disciplină şi vom vedea ce va hotărî comisia”, a explicat Nicoleta Daneliuc, purtătorul de cuvânt al Protecţiei Copilului Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copil de 11 luni, dus la spital în stare gravă, abia la patru zile după ce s-a opărit cu apă fierbinte.
 Vizualizări articol: 1877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Copil de 11 luni, dus la spital în stare gravă, abia la patru zile după ce s-a opărit cu apă fierbinte5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei