Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 feb 2014 - Anul XIX, nr. 35 (5544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuzaţii

Agenţii de poliţie reclamă abuzuri din partea şefilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte dintre agenții de poliţie din Suceava au nemulţumiri mari legate de programul supraîncărcat care li se impune şi de cum sunt trataţi de şefi. Cel puţin aşa au susţinut liderii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) din România, care au fost prezenţi ieri la Suceava, unde s-a constituit Biroul Teritorial Suceava al SNAP. Sindicatul are aproape 200 de membri la Suceava şi şi-a ales ieri structura de conducere.

 

Programul supraîncărcat şi orele suplimentare neplătite, printre cele mai frecvente probleme

Iulian Surugiu, preşedintele SNAP la nivel naţional, a declarat că „la IPJ Suceava, la posturile comunale, oamenii lucrează foarte mult. După opt ore de muncă omul are nevoie de 16 ore de repaus, este şi omenesc şi legal să se întâmple aşa. La unele posturi de poliţie lucrurile nu stau însă aşa, oamenii muncesc mult, orele suplimentare  nu sunt plătite, iar liberele nu le sunt asigurate corespunzător”. 

Agentul-şef principal Vasile Grumezescu, şeful Postului de Poliţie Păltinoasa, ales liderul pe Suceava al SNAP, a venit cu exemple referitoare la munca grea a colegilor săi.

El a arătat că la Postul de Poliţie Poieni Solca există doar un singur om, în timp ce la alte posturi sunt câte doi oameni, şeful de post şi un ajutor, de obicei un tânăr sau o tânără care abia a absolvit şcoala de agenţi de poliţie.

 

Discrepanţă mare între salarii

Liderii de sindicat au susţinut că secţiile de poliţie rurale care ar trebui să coordoneze activitatea posturilor comunale nu-şi fac de multe ori treaba. Aşa se face că după ora 16.00 sau sâmbăta şi duminica intervenţiile cad tot în sarcina agenţilor de la posturile comunale.

Liderii de sindicat au mai susţinut că agenţii de poliţie au un salariu mediu de 1.400 de lei, în timp ce ofiţerii au o medie salarială de peste 3.000 de lei, fapt care în opinia lor nu poate fi echitabil. 

 

„Cerem să se termine cu umilinţa agenţilor de poliţie”

Constantin Mandache, prim-vicepreşedinte al SNAP, a venit şi el cu acuzaţii dure:

“La Suceava agenţilor de poliţie nu li se permite pauza de 20 de minute de la prânz. Nu au voie să servească un meniu undeva, de parcă ar fi interzis ca lumea să vadă un poliţist mâncând. Cerem să se termine cu umilința agenţilor de poliţie. De multe ori superiorii îi tratează în bătaie de joc”, a declarat acesta.

Liderii de sindicat ai SNAP au venit cu o serie de statistici legate de starea de sănătate a poliţiştilor.

„Anul trecut, în România, au murit 61 de poliţişti tineri, media de vârstă în Poliţia Română fiind de 38 de ani. Iar anul acesta nu au trecut nici două luni şi ajungem la 20 de poliţişti decedaţi, cei mai mulţi de infarct şi boli digestive. Putem trage concluzia că poliţiştii muncesc într-un mediu foarte stresant, iar drepturile nu le sunt respectate”, a declarat Iulian Surugiu.

El a făcut apel la agenţii de poliţie din judeţul Suceava să se înscrie în sindicat şi să ceară ajutor în toate problemele pe care le au, urmând a se încerca rezolvarea lor în limitele legale.

Dacă agentul-şef principal Vasile Grumezescu a fost ales şeful Biroului Teritorial Suceava al SNAP, adjunctul său va fi agentul-şef principal Lucian Gălăţeanu, de la Secţia de Poliţie Burdujeni.

Liderii SNAP au precizat că au fost obstrucţionaţi în activitate de fosta conducere a IPJ Suceava, la vremea când inspector-şef era comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, şi au precizat că speră într-o colaborare normală cu actuala conducere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agenţii de poliţie reclamă abuzuri din partea şefilor.
 Vizualizări articol: 3265 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Agenţii de poliţie reclamă abuzuri din partea şefilor3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei