Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 feb 2014 - Anul XIX, nr. 35 (5544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie Foto-Grafică

„Jupânu' pune punctul pe ei”, dar cei vizaţi au lipsit de la vernisaj

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Iulius Mall Suceava s-a deschis miercuri o nouă ediţie a expoziţiei de fotografie şi grafică satirică „Jupânu’ pune punctul pe ei”, manifestare anuală organizată de revista „Jupânu'”, Centrul Cultural Bucovina - Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Uniunea Artiştilor Plastici din România, Alianţa Pro Bucovina, Societatea Artiştilor şi Amicilor Artelor Plastice din Bucovina şi Iulius Mall Suceava.

 

O retrospectivă selectivă care reuneşte circa 100 de producţii vizuale

Expoziţia, aflată la cea de-a V-a ediţie, prezintă publicului, sub deviza „desenăm, fotografiem, comentăm”, o retrospectivă selectivă care reuneşte circa 100 de producţii vizuale care au fost publicate pe parcursul anului precedent în paginile revistei săptămânale „Jupânu'”.

Fotografiile sunt realizate de Oana Şlemco, Corneliu Cîrdeiu şi Nicu Amurăriţei, trucajele aparţin lui Victor T. Rusu, comentariile poartă marca Sorin Avram, iar caricaturile sunt semnate de graficianul satiric Mihai Pânzaru-PIM.

Înscrisă de câţiva ani în calendarul evenimentelor de promovare a unei culturi a dialogului, care antrenează, deopotrivă, oameni politici, reprezentanţi ai administraţiei şi ai instituţiilor descentralizate, ai societăţii civile, ai presei, precum şi ai lumii artistice sucevene, expoziţia s-a remarcat, cel puţin până la această ediţie, ca o manifestare care s-a bucurat de o participare numeroasă.

Dar dacă în anii anteriori oamenii politici şi reprezentanţii administraţiei şi ai instituţiilor descentralizate făceau coadă în faţa exponatelor (amuzându-se unii pe seama altora), de data aceasta aceştia au lipsit cu desăvârşire, conservându-şi probabil, aşa cum observa PIM, „energiile pentru alegeri”.

 

Un „vernisaj intim”, la care au venit doar prietenii adevăraţi

Aşa că expoziţia, care a evidenţiat încă o dată, dacă mai era nevoie, legătura dintre echipa de la „Jupânu'” şi cea de la Intermedia TV (care sunt ca cele două turnuri gemene din capitala Malaysiei, cum a spus Mihai Pânzaru PIM ), a avut parte de un „vernisaj intim”, la care au venit doar prietenii adevăraţi. Probabil pentru că „Jupânu continuă să supere”, aşa cum a remarcat Corneliu Cîrdeiu, sau, ca să-l citez pe Victor T. Rusu, fiind vorba de o expoziţie care prezintă retrospectiva unui an întreg („50 de săptămâni în balon”), cei care „s-au simţit luaţi în balon” s-au eschivat de la vernisaj.

Nici măcar nu existau surprize printre exponate, pentru că, aşa cum a spus redactorul-şef al revistei „Jupânu'”, Sorin Avram, la această ediţie nu s-au făcut comentarii speciale pentru producţiile prezentate, ci au fost expuse cu comentariile cu care au fost publicate pe parcursul anului trecut.

Şi dacă politicienii au „strălucit” ca protagonişti ai fotografiilor şi caricaturilor etalate, dar şi prin absenţa lor de la vernisaj, n-aş încheia fără să reproduc ceea ce spunea despre ei jupânul Cezar Straton într-una din cărţile sale („Cezar's - Dicţionar ludic”). Citez: „Politicieni - Categorie de efemeride voit amnezice, care ignoră trecutul şi escamotează, sacrifică prezentul tuturor, doar pentru a-şi asigura propriul viitor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Jupânu' pune punctul pe ei”, dar cei vizaţi au lipsit de la vernisaj.
 Vizualizări articol: 1352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
„Jupânu' pune punctul pe ei”, dar cei vizaţi au lipsit de la vernisaj3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   JUPANUL NECUNOSCUT trimis de
(14 feb 2014, 16:43:32
E interesanta publicatia - seamana oarecum cu Kamikaze sau Academia Catavencu, dar e prima data cand aud de ea. Poate ca Jupanului ii trebuie o mai buna promovare, poate de asta nu au venit prea multe persoane la vernisaj. O zi buna !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei