Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 feb 2014 - Anul XIX, nr. 35 (5544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Moştenirea lui Sandu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După schimbarea unei epoci la Federaţia de Handbal, cu Dedu în locul Gaţu, o aşteptăm şi pe cea de la Federaţia de Fotbal. Mircea Sandu va ceda sceptrul deţinut de tot atâta vreme de când cică e democraţie în România. Despre Gică Popescu nu pot spune că e favorit, ci direct că va câştiga. Se va întâmpla ceea ce se vorbea demult, că generaţia de aur, aia care a dat devreme cu nasul de fotbalul profesionist, va prelua hăţurile şi în fotbalul nostru ăsta urgisit. Diferenţe faţă de handbal există, Gaţu chiar făcea parte dintr-o generaţie de aur (aici am fost nişte răsfăţaţi ai soartei, am avut mai multe!), dar una veritabilă, cu medalii din acest metal la gât. Asta nu a împiedicat handbalul s-o ia la vale sub conducerea lui Gaţu, până la nivelul lumii a treia. La fotbal, ca echipă naţională suntem tot de urnele trei-patru, iar la nivel individual fotbaliştii români sunt incapabili să se impună în campionatele puternice. Vedem ce se întâmplă în Franţa, un adevărat exod din Ligue 1. Şi când ne gândim cât timp unul ca Bănel a fost considerat jucător de naţională! Din Anglia tocmai ce a plecat Raţ pe uşa din dos, iar asta spune ceva despre Lucescu ăl bătrân, care l-a păstrat atâţia ani la un nivel altfel greu accesibil pentru el. Despre Italia mai bine să nu aducem vorba, în timp ce Spania tolerează greu fotbalişti ca Torje, Săpunaru sau chiar Marica. Pe Rusescu chiar l-a ejectat, dar aici vina nu i-a aparţinut jucătorului. Dar buba cea mare e la intern, unde spectrul falimentului nu ocoleşte nici cluburile de tradiţie. Popescu nu mai are unde scădea, iar ăsta e un avantaj pentru el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moştenirea lui Sandu.
 Vizualizări articol: 1107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moştenirea lui Sandu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei