Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 feb 2014 - Anul XIX, nr. 35 (5544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Verdict

20 de ani de închisoare în dosarul crimei care a îngrozit Viena, victima fiind o tânără din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătorii din Viena au decis miercuri să îl condamne la 20 de ani de închisoare pe tânărul în vârstă de 29 de ani care în vara anului trecut şi-a omorât cu o cruzime de filme horror fosta iubită, o tânără de 26 de ani, din municipiul Suceava, crima petrecându-se într-un apartament din capitala Austriei.

Pe 24 iulie 2013, suceveanca Oana Plăcintă a fost ucisă de fostul iubit, Valentin Ştefan Constantin, din judeţul Olt, un tânăr de care se despărţise de scurt timp, întrucât respectivul era excesiv de gelos.

“O cronometra cât timp face de la hotel până acasă, dacă întârzia o lua la întrebări, unde-ai fost, ce-ai făcut şi cu cine ai fost...”, mărturisea Cristi Plăcintă, fratele tinerei ucise.

Oana a sfârşit într-un mod absolut terifiant, înjunghiată în gât cu un cuţit de 40 de centimetri.

Judecătorii din Viena au decis ca fratele şi mama victimei să primească daune de 20.000 de euro fiecare.

Sentinţa dată acum două zile nu este definitivă.

 

A fost aproape decapitată

Ieri, ziarele din Viena prezentau pe larg procesul criminalului Oanei Plăcintă, jurnaliştii prezentând pasaje din discuţiile din sala de judecată, dintre inculpat şi judecători.

Jurnaliştii austrieci spun că tăietura la gât a fost atât de mare, încât suceveanca a fost aproape decapitată.
Cei doi tineri se întâlniseră în apartamentul în care au locuit împreună, în zona Herals, pentru o ultimă discuţie, în care tânărul a încercat în zadar să o determine pe Oana să se întoarcă la el. A chemat-o în acel apartament, sub pretextul că îi este foarte rău şi o roagă să meargă cu el la spital.

„Victima nu a avut nici o şansă să se apare”, susţine judecătoarea Sonja Wies. 

 

„Am venit pe la spate, i-am ținut bărbia cu mâna și am tăiat de la dreapta la stânga”

“Nu puteam să trăiesc fără ea”, s-a justificat Valentin Ştefan Constantin, adus încătuşat, sub escortă, explicând că a văzut negru în faţa ochilor atunci când fosta iubită i-a spus că nu vrea să mai fie împreună cu el.

A fost momentul în care fostul iubit s-a transformat într-un monstru. A luat un cuţit de bucătărie şi a intrat în camera unde s-a petrecut crima. Oana Plăcintă stătea cu spatele la el, pe canapea, povestește el.

„Am venit pe la spate, i-am ținut bărbia cu mâna și am tăiat de la dreapta la stânga”, e o declaraţie a inculpatului prezentată de ziariştii de la News.at.

Legiştii au stabilit că Oana a murit în mai puţin de un minut.

Iată încă un fragment din discuţiile purtate în sala de judecată între tânărul de 29 de ani şi judecătoarea Weis, prezentat în ediţia de ieri a site-ului austriac: “Nu am vrut să o omor”, a explicat acuzatul. ”Dar i-ai tăiat gâtul și încă într-un mod atât de brutal, încât aproape că i-ai despărțit capul de trup. După așa ceva nu supraviețuiește nimeni”, a zis judecătoarea Weis. ”Dar sufeream așa tare și mă simțeam așa rănit”, răspunde acuzatul.

 

”A murit în brațele mele și am vrut și eu să mor”

Valentin Ştefan Constantin a povestit că după ce i-a tăiat gâtul fostei iubite a luat-o şi a aşezat-o pe pat. ”A murit în brațele mele și am vrut și eu să mor”, a mai spus el.

A luat cuţitul şi s-a tăiat şi el la mână, după care s-a pus pe pat lângă trupul plin de sânge al Oanei.

A fost prea laş să-şi curme viaţa, aşa că desculţ şi îmbrăcat doar în boxeri s-a dus până la cel mai apropiat post de poliţie. A apucat să spună ce a făcut, după care a leşinat. Poliţiştii au ajuns la locul crimei, după urmele de sânge lăsate de inculpat.

”Fratele meu avea intenții serioase cu Oana, voia să se căsătorească și să aibă copii cu ea”, a declarat fratele vitreg al inculpatului.

 

Povestea Oanei

Oana Plăcintă a ajuns în Austria în urmă cu aproximativ patru ani. Mama ei lucra la un hotel din zona centrală a Vienei şi i-a găsit şi fiicei ei un loc de muncă. Cameristă la acelaşi hotel, Donauwalzer.

Oana învăţase limba germană şi a reuşit să avanseze de la cameristă la recepţioneră. Era apreciată de toţi cei care au cunoscut-o, departe de casă. „Tot timpul era cu zâmbetul pe buze şi încerca să ajute pe toată lumea. Ştia germana foarte bine, avea un serviciu bun, avea o viaţă frumoasă”, povestesc rudele Oanei.

Era în Viena împreună cu mama şi fratele ei. Doar tatăl a rămas acasă, în apartamentul lor dintr-un bloc de peste drum de biserica „Sf. Cruce” din cartierul Obcini.   

Pe Valentin Ştefan Constantin îl cunoscuse de câteva luni, însă certurile deveniseră tot mai dese în ultima perioadă, astfel încât Oana a decis să pună punct relaţiei. 

Cristi Plăcintă, fratele Oanei, era coleg de muncă cu asasinul surorii sale. Nu îl ştia foarte bine, pentru că lucrau în departamente diferite, dar nu îl credea niciodată în stare de aşa ceva.

În ziua crimei, când a ieşit de la muncă, a văzut maşini de poliţie, ambulanţa şi mult sânge în faţa blocului unde o vreme a locuit sora sa împreună cu fostul ei iubit.

Ajuns acasă, a sunat la hotel să vadă ce face sora sa şi i s-a spus că e plecată de două ore de la serviciu. Atunci a realizat că ar fi putut păți ceva rău, mai ales că, înainte cu o seară, fostul prieten al surorii sale i-a trimis un mesaj în care i-a scris că nu îşi poate imagina viaţa fără ea.

„În acea după-amiază (n.r. - 24 iulie 2013), acest individ i-a trimis încă un sms că se simte rău şi a rugat-o să meargă împreună cu el la spital. Sora mea fiind foarte sufletistă, sărea în ajutor pentru oricine, s-a dus imediat la el”, povesteşte fratele victimei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 20 de ani de închisoare în dosarul crimei care a îngrozit Viena, victima fiind o tânără din Suceava.
 Vizualizări articol: 6567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
20 de ani de închisoare în dosarul crimei care a îngrozit Viena, victima fiind o tânără din Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Precizare trimis de
(14 feb 2014, 16:35:05
Precizare: procesul a durat mai putin de un an de la comiterea faptelor!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei