Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 feb 2014 - Anul XIX, nr. 35 (5544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertizare

Rădăuţenii riscă să rămână fără agent termic dacă primăria nu plăteşte către Servicii Comunale 6,1 milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii din Rădăuţi racordaţi la sistemul centralizat de încălzire riscă să rămână fără căldură şi apă caldă în situaţia în care primăria acestui municipiu nu plăteşte către SC Servicii Comunale SA o datorie de 6,1 milioane de lei. Această problemă a fost discutată ieri în şedinţa Comisiei de Dialog Social în cadrul căreia au fost analizate sesizările făcute de SC Servicii Comunale SA cu privire la obligaţiile de plată restante ale Primăriei Rădăuţi.

Potrivit prefectului judeţului Suceava, Florin Sinescu, datoriile Primăriei Rădăuţi către societatea de utilităţi publice se ridică la 6,1 milioane lei şi provin din neachitarea TVA-ului aferent investiţiilor făcute prin programul „Utilităţi şi mediu la standarde europene” în anul 2011, sume pentru care există Hotărâri definitive şi irevocabile, precum şi o hotărâre judecătorească de executare.

„Neplata acestor sume facturate de societate către Primăria Rădăuţi poate conduce în viitorul apropiat la blocarea conturilor societăţii de către ANAF, iar în consecinţă, prin neachitarea furnizorilor se va ajunge la întreruperea căldurii şi a apei calde în municipiul Rădăuţi”, a spus prefectul.

Florin Sinescu a explicat că reprezentanţii SC Servicii Comunale SA au sesizat faptul că în bugetul municipiului Rădăuţi pentru anul 2014 nu au fost prevăzute sumele pentru achitarea acestor datorii, deşi potrivit prevederilor Legii bugetului de stat „ordonatorii de credite au obligaţia ca în execuţia bugetelor să asigure achitarea plăţilor restante. Ordonatorii de credite pot face noi angajamente legale, în limita prevederilor bugetare aprobate, numai după stingerea plăţilor restante înregistrate la finele anului anterior”.

Florin Sinescu a mai spus că în urma discuţiilor cu reprezentanţii celor două părţi s-a ajuns la concluzia că singura soluţie de a ieşi din această situaţie este ca societatea să angajeze un credit pentru stingerea datoriilor faţă de bugetul de stat, pentru acest lucru fiind necesară asigurarea unei garanţii aprobate de Consiliul Local Rădăuţi.

„Deoarece SC Servicii Comunale SA asigură un serviciu public către populaţie, este necesară implicarea Consiliului Local al cestui municipiu. Trebuie convocată o şedinţă de îndată a Consiliului Local, unde să fie explicată situaţia şi adoptată o soluţie comună care să ducă la deblocarea situaţiei”, a încheiat Sinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rădăuţenii riscă să rămână fără agent termic dacă primăria nu plăteşte către Servicii Comunale 6,1 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 1566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Rădăuţenii riscă să rămână fără agent termic dacă primăria nu plăteşte către Servicii Comunale 6,1 milioane de lei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Circul revine ! trimis de
(14 feb 2014, 13:05:28
Incepe dansul pinguinilor....
2.   Ptr.prefect trimis de
(14 feb 2014, 17:19:40
Cred ca tov.Mirza va poate da mai multe explicatii privind proiectul Utilitati si Mediu ,creditul facut impreuna cu FOSTUL PRIMAR FRUNZA ,comisionul luat etc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei