Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 feb 2014 - Anul XIX, nr. 35 (5544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O nouă încercare

De mâine se reintroduc măsurile restrictive din Vama Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Măsurile restrictive impuse la intrarea în România dinspre Ucraina, impuse la mijlocul lui noiembrie 2013 şi care au stârnit reacţii puternice de protest în special din partea micilor traficanţi de frontieră, vor fi reintroduse începând de mâine, 15 februarie. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Iaşi, instituţie în subordinea căreia se află şi Biroul Vamal de Frontieră Siret.

Totuşi, faţă de reglementările de acum trei luni, restricţiile sunt în număr mai mic. Practic, vameşii vor fi extrem de atenţi la produse precum tutun, alcool, carburant şi zahăr. 

„Potrivit constatărilor autorităţii vamale, au fost înregistrate cazuri în care călătorii introduc prin birourile vamale de frontieră Sighet, Halmeu şi Siret cantităţi de combustibili (motorină sau benzină), produse din tutun, alcool, zahăr sau alte bunuri a căror valoare depăşeşte suma de 300 de euro, peste uzul personal, aceste introduceri neavând caracter ocazional şi neîndeplinind condiţiile de scutire prevăzute de reglementările comunitare şi legislaţia naţională”, se arată în justificarea oferită de şefii DGRFP Iaşi.

Călătorii care vor circula după data de 15 februarie prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret trebuie să declare în scris bunurile pe care le deţin şi care fac obiectul restricţiilor, iar vameşii vor controla dacă acestea au caracter ocazional şi necomercial şi pot fi introduse în România fără plata unor taxe suplimentare.

„Dacă în urma verificărilor efectuate se constată că bunurile declarate au caracter comercial nu este permisă introducerea de către călători a acestora pe teritoriul vamal al României, potrivit prevederilor legale în vigoare”, se arată într-un comunicat al DGRFP Iaşi.

 

Care sunt cantităţile de produse prohibitive ce pot fi introduse în ţară

Sucevenii trebuie să ştie că pot aduce din Ucraina două pachete de ţigări de persoană, 50 de trabucuri sau 250 de grame de tutun de fumat. În privinţa băuturilor alcoolice, cantităţile permise sunt un litru de alcool cu o concentraţie de peste 22 de grade, doi litri de alcool cu o concentraţie mai mică de 22 de grade, patru litri de vinuri liniștite şi 16 litri de bere. Cu privire la zahăr, o persoană poate introduce în ţară doar un singur kilogram de zahăr rafinat.

În schimb, au fost ridicate restricţiile pentru alte produse alimentare, cum ar fi uleiul, făina, dar şi cele care se referă la legume şi fructe.

Potrivit vechilor reglementări, cantitatea de fructe şi legume proaspete nu putea depăşi în total un kg. De asemenea, au fost ridicate restricţiile privind importul de organe vegetative de înmulţire, respectiv bulbi, rizomi, cormi, tuberculi, dar şi în ceea ce priveşte aranjamentele florale sau buchetele de flori.

Rămâne de văzut care va fi reacţia persoanelor care trăiesc de pe urma micului trafic de frontieră, mai ales că în noiembrie 2013 situaţia a degenerat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, proteste timide înregistrându-se atunci şi la Siret.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De mâine se reintroduc măsurile restrictive din Vama Siret.
 Vizualizări articol: 3106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
De mâine se reintroduc măsurile restrictive din Vama Siret5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Buna treaba trimis de
(14 feb 2014, 12:10:06
Adica de miine se dubleaza spaga la " organ"?laughing)))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei