Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 feb 2014 - Anul XIX, nr. 35 (5544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Fratele primarului din Vicovu de Jos, pus în libertate, după ce şi-a petrecut noaptea de miercuri spre joi în arestul IPJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fratele primarului din Vicovu de Jos, Vasile Mutescu, şi-a petrecut noaptea de miercuri spre joi în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, după ce a fost reţinut miercuri pentru 24 de ore, prin ordonanţă, sub acuzaţia de ultraj. Ieri după-amiază magistraţii rădăuţeni l-au pus în libertate, însă au decis luarea măsurii interzicerii părăsirii localităţii de domiciliu. Alături de Vasile Mutescu, în aceeaşi cauză, este cercetat şi primarul comunei Vicovu de Jos, Constantin Mutescu, pentru lovire sau alte violenţe. Un alt frate de-al acestuia, Neculai Calancea Mutescu, şi Vasile Ţugui sunt cercetaţi pentru nerespectarea hotărârilor judecătoreşti. Scandalul în care au intrat aceştia a pornit de la o procedură de executare silită în care era vizată firma unuia dintre fraţii primarului din Vicovu de Jos, Constantin Mutescu.

 

L-a lovit cu pumnul în zona feţei pe sergentul major Burlică

În urmă cu o săptămână, Serviciul de Urgenţă 112 a fost apelat de un bărbat care a semnalat un scandal în zona „Dealul Leahului”, dintre localităţile Vicovu de Jos şi Voitinel, scandal în care erau implicaţi mai mulţi oameni din comuna Vicovu de Jos şi un executor judecătoresc care era însoţit de o patrulă de jandarmi, cât şi de reprezentantul unei firme de leasing din Bucureşti.

Potrivit primelor cercetări efectuate de lucrătorii de poliţie, executorul judecătoresc Sarmis Cîmpulungeanu a încercat să execute firma Marisdal SRL, obiectul executării fiind un buldozer marca Komatsu, care fusese mutat intenţionat la circa un kilometru în afara localităţii, în zona menţionată mai sus. În timpul procedurii de executare, reprezentantul firmei Internaţional Leasing ASSET Solutions SRL Bucureşti, Mihai Larion, în vârstă de 34 de ani, a reclamat că a fost agresat de primarul comunei Vicovu de Jos, Constantin Mutescu, care este fratele proprietarului firmei executate, Neculai Calancea Mutescu, de 43 de ani. În aceste condiţii, unul dintre jandarmi, sergentul major Dumitru Burlică, a decis să intervină pentru aplanarea conflictului.

În apropiere se aflau fiul primarului, Constantin Ioan, fratele primarului, Neculai, cât şi un localnic, Vasile Ţugui, care s-au îndreptat către jandarm şi către reprezentantul firmei bucureştene, cu intenţia de a-i lovi. Ca urmare, sergentul major a scos arma din toc, a îndreptat-o în plan vertical şi a somat verbal „Stai, încetaţi!”, ceea ce i-a determinat pe agresori să se oprească. Apoi jandarmul şi bărbatul din Bucureşti au reuşit să se îndepărteze de grupul de scandalagii şi au plecat spre DN 2E. Conform poliţiştilor, la circa 600 de metri de locul incidentului, cele două părţi s-au întâlnit din nou, şi de această dată un alt frate de-al primarului vicovean, Vasile Mutescu, în vârstă de 37 de ani, l-a lovit cu pumnul în zona feţei pe sergentul major Burlică, situaţie în care colegul jandarmului, plutonierul major Vasile Şorodoc, a folosit tubul cu spray iritant-lacrimogen. Trebuie menţionat că şi jandarmii vor ajunge, cel mai probabil, în faţa magistraţilor militari, pe motiv că primarul din Vicovu de Jos i-a acuzat de abuz în serviciu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fratele primarului din Vicovu de Jos, pus în libertate, după ce şi-a petrecut noaptea de miercuri spre joi în arestul IPJ Suceava.
 Vizualizări articol: 1999 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fratele primarului din Vicovu de Jos, pus în libertate, după ce şi-a petrecut noaptea de miercuri spre joi în arestul IPJ Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei