Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 258 (5465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Poliţia de Frontieră

Trei autoturisme de teren şi aproape 5.000 de pachete de ţigări de contrabandă, reţinute la Falcău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Contrabandiştii de ţigări din zona de munte a judeţului au avut o „duminică neagră”, pentru că sfârşitul săptămânii trecute le-a adus o pagubă însemnată, în sensul că poliţiştii de frontieră suceveni le-au deturnat un transport ilegal de ţigări şi i-au determinat să abandoneze trei maşini de teren. Potrivit celor afirmate de ofiţerul pentru relaţii publice de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, un echipaj de la Sectorul Poliţiei de Frontieră (SPF) Brodina a observat pe raza localităţii Falcău, duminică dimineaţă, în jurul orei 04.00, în apropierea frontierei de stat, un grup de persoane care încerca să introducă în ţară, cu ajutorul a trei autoturisme de teren, mai multe colete cu ţigări. Poliţiştii de frontieră au trecut la interceptarea suspecţilor şi, deoarece aceştia nu s-au supus somaţiilor prin voce, lucrătorii de la graniţă au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical. Persoanele suspecte au abandonat maşinile şi, profitând de terenul împădurit şi de întuneric, s-au dispersat în direcţii diferite. La faţa locului, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe colete cu ţigări şi trei autoturisme marca Mitsubishi Pajero abandonate, două înmatriculate în Marea Britanie şi unul în Bulgaria. Ţigările, mai exact 4.480 pachete în valoare de aproximativ 50.000 lei, şi autoturismele, estimate la 8.000 de lei fiecare, au fost ridicate în vederea confiscării, fiind indisponibilizate la sediul SPF Brodina.

Comisarul-şef Poroch-Seriţan a mai arătat că în weekendul trecut, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, s-au prezentat pentru a intra în ţară doi cetăţeni români şi un cetăţean ucrainean cu trei autoturisme despre care existau suspiciuni că ar fi transportat ţigări. Poliţiştii  de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat în hala special amenajată din incinta PTF Siret un control amănunțit asupra mașinilor, control în urma căruia au fost descoperite într-un locaş special amenajat în rezervorul unui autoturism, precum şi în portierele spate şi sub preş, 1.102 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de peste 1.300 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei trei bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional de către lucrătorii vamali cu amenzi în cuantum de 17.000 lei. Totodată, două dintre autoturismele folosite la transportul ţigărilor au fost indisponibilizate până la plata amenzii, iar maşina ce avea confecţionat în rezervor locaş special amenajat a fost ridicată în vederea confiscării, a mai arătat Poroch-Seriţan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei autoturisme de teren şi aproape 5.000 de pachete de ţigări de contrabandă, reţinute la Falcău.
 Vizualizări articol: 1742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Trei autoturisme de teren şi aproape 5.000 de pachete de ţigări de contrabandă, reţinute la Falcău5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei