Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 258 (5465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hotărâre

Nivelul dărilor locale la Rădăuţi rămâne neschimbat în 2014

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Contribuabilii rădăuţeni vor plăti anul viitor aceleași dări locale ca şi 2013, după ce deliberativul local a avizat pozitiv un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Aurel Olărean. Şeful Serviciului Impozite şi Taxe din Primăria Rădăuţi, Silviu Ursescu, a precizat: „Hotărârea prevede ca nivelul impozitului pe clădiri, pe teren şi al celui pentru mijloacele de transport să rămână acelaşi ca şi în 2013. În cazul celorlalte taxe există unele mici modificări, la propunerea departamentelor de specialitate din primărie. Compartimentul de control comercial a inclus pentru obţinerea vizei sau eliberarea autorizaţiei de funcţionare o serie de activităţi care nu se regăseau în lista celor aprobate pentru anul anterior. Astfel, vor fi taxate cu 150 de lei/an şi activităţile de secretariat, croitorie, masaj-recuperare, foto şi filmări, recreative, prelucrare lemn şi piatră, prestări servicii tâmplărie din aluminiu şi PVC, activităţi de prestări servicii informatice şi service tehnic. La propunerea Direcţiei Tehnice a fost introdusă o taxă de 50 de lei pentru eliberarea certificatului de atestare a edificării/extinderii construcţiei, pentru solicitanţii care doresc să intabuleze clădirea, construcţia realizată fără autorizaţie de construire. La fel, compartimentul Piaţă-Obor a propus majorarea taxelor de acces pentru vânzarea autovehiculelor, cât şi o taxă pentru accesul rulotelor care practică comerţul de tip fast-food. Muzeul Etnografic a solicitat majorarea taxei de vizitare pentru elevi şi studenţi, de la 1,50 lei la 2 lei, iar compartimentul de Impozite şi Taxe, taxe speciale pentru ocuparea domeniului public în perioada evenimentelor desfăşurate în municipiu, cum ar fi Zilele Municipiului sau Târgul Olarilor, cu cuantumuri majorate numai în perioada desfăşurării acestor evenimente. Această solicitare a fost făcută în nenumărate rânduri în Consiliul Local, astfel că noi am venit în sprijinul acestei solicitări şi am propus a fi aprobate şi aplicate în anul 2014”.  

 

Olărean: Rădăuţenii sunt contribuabili disciplinaţi

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, crede că păstrarea valorilor impozitelor şi taxelor locale din acest an şi pentru anul viitor reprezintă o necesitate. „Rădăuţenii sunt contribuabili disciplinaţi, oameni care se achită exemplar de obligaţiile faţă de administraţia locală, uneori renunţând la alte priorităţi. Am toată stima şi tot respectul pentru cetăţenii municipiului nostru, şi de aceea cred că este necesar să păstrăm aceleaşi valori şi pentru anul viitor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nivelul dărilor locale la Rădăuţi rămâne neschimbat în 2014.
 Vizualizări articol: 1150 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nivelul dărilor locale la Rădăuţi rămâne neschimbat în 20140.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei