Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 258 (5465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale

Amenzi în valoare de peste 100.000 de lei, aplicate de Protecţia Consumatorului, în luna octombrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cursul lunii octombrie 2013, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Suceava (CJPC) a desfăşurat 256 de acţiuni de control soldate cu 132 de amenzi, în valoare de 136.450 de lei şi 51 de avertismente. Totodată, s-au înregistrat 97 de reclamaţii, cele mai multe vizând serviciile de telefonie mobilă, aspectul cel mai des reclamat fiind refuzul operatorilor de a da curs solicitărilor de reziliere a contractelor, urmat de serviciile de furnizare a energiei electrice şi gaz, unde ca aspecte reclamate au fost facturarea incorectă şi debranşarea abuzivă.

 

Produse cosmetice expirate, pe rafturile magazinelor din judeţ

Tot în luna octombrie, CJPC Suceava a mai desfăşurat o serie de controale cu următoarele tematici: respectarea prevederilor la prestatorii de servicii de estetică, controale privind etichetarea băuturilor spirtoase şi comercializarea pâinii.

Cât priveşte controalele ce au vizat respectarea prevederilor legale la prestatorii de servicii de estetică şi igienă personală, comisarii suceveni au efectuat 35 de acţiuni de  verificare, aplicându-se 12 amenzi în valoare de 9.350 de lei şi 13 avertismente. Potrivit comisarului/şef Vasile Latiş, „deficienţele se referă la lipsa afişajului cerut de legislaţia în vigoare la produsele marcate cu simbol PAO (Period After Opening) sau produse cosmetice expirate”.

Referitor la respectarea prevederilor legale privind comercializarea pâinii şi a produselor de panificaţie, în octombrie s-au efectuat 28 de acţiuni de control, aplicându-se 12 amenzi în valoare de 20.600 lei şi cinci avertismente.

„Ca deficienţe s-au reţinut lipsa preţurilor, lipsa gramajului sau scrierea incorectă a ingredientelor”, a mai precizat Vasile Latiş.

Controalele privind respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializare şi etichetarea băuturilor spirtoase s-au finalizat cu cinci amenzi în valoare de 5.750 lei şi trei avertismente.

„S-au oprit de la comercializare 605 litri în valoare de 25.686 de lei, principalul aspect constatat fiind că informaţiile referitoare la ingrediente nu erau în concordanţă cu legislaţia în vigoare”, a arătat Vasile Latiş. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi în valoare de peste 100.000 de lei, aplicate de Protecţia Consumatorului, în luna octombrie.
 Vizualizări articol: 1038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi în valoare de peste 100.000 de lei, aplicate de Protecţia Consumatorului, în luna octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei