Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 258 (5465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Replică

Răspunsul sucevenilor la vandalizarea mormintelor din Cimitirul Militar Chișinău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Filiala Suceava a Platformei Civice Acţiunea 2012 a organizat sâmbătă, 2 noiembrie a.c., o activitate de curățenie la mormintele ostașilor care se odihnesc în Cimitirul Pacea din municipiu.

Tinerii suceveni au urmat exemplul colegilor din Iași, oferind astfel un răspuns celor care au  vandalizat mormintele de la Cimitirul Militar din Chișinău.

 

Voluntarii au îngrijit perimetrul în care se află mormintele soldaților căzuți în cele două Războaie Mondiale

Voluntarii Platformei Civice Acțiunea 2012 au îngrijit perimetrul în care se află mormintele soldaților căzuți în cele două Războaie Mondiale și au ținut un moment de reculegere în memoria acestora.

Alături de eroii români sunt înmormântați și 95 de ostași sovietici, care au căzut în luptele din anul 1944.

“Considerăm - a declarat cu această ocazie Petru Juravlea, reprezentant al Platformei Civice Acţiunea 2012 Filiala Suceava - că este de datoria noastră să dovedim, în mod civilizat și responsabil, respectul față de cei care au murit în bătălii. De asemenea, această acțiune reprezintă și o formă de a ne exprima dezaprobarea față de gestul huliganic de a vandaliza coroanele depuse la cimitirul din Chișinău”.

 

Acțiunea 2012 consideră inadmisibilă încălcarea convențiilor internaţionale referitoare la mormintele militarilor căzuţi la datorie

În noaptea de 25 spre 26 octombrie 2013, coroanele și coșurile de flori depuse de către oficiali la mormintele ostaşilor români cu ocazia Zilei Armatei Române au fost distruse.

Ambasada României la Chișinău a expediat un comunicat prin care își exprimă indignarea față de aceste acțiuni, iar Primăria Chișinăului a solicitat public instituțiilor responsabile să pedepsească persoanele vinovate de profanare.

Platforma Civică Acțiunea 2012 „consideră drept inadmisibilă încălcarea convențiilor internaţionale referitoare la mormintele militarilor căzuţi la datorie și a legislaţiei privind profanarea mormintelor, într-un al doilea stat românesc care își asumă angajamente în vederea intrării de iure în marea familie europeană”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răspunsul sucevenilor la vandalizarea mormintelor din Cimitirul Militar Chișinău.
 Vizualizări articol: 1705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Răspunsul sucevenilor la vandalizarea mormintelor din Cimitirul Militar Chișinău5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei