Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 258 (5465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect pilot

Containere de gunoi îngropate, în patru cartiere ale Sucevei, de anul viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Suceava va beneficia de unul din cele mai moderne sisteme de colectare selectivă a deşeurilor, printr-un program pilot, care va fi implementat în primăvară de către firma de salubrizare Rosal.

În urma discuţiilor purtate de viceprimarul Gavril Vîrvara cu conducerea firmei Rosal Suceava, firma de salubrizare a fost de acord să realizeze, pe cheltuială proprie, patru sisteme subterane de colectare a deşeurilor.

„Un asemenea sistem va fi amplasat în Obcini, altul în Zamca, unul în cartierul George Enescu şi altul în Burdujeni. În funcţie de eficienţa acestui sistem în aceste cartiere, programul va continua la nivelul întregului oraş”, a declarat Gavril Vîrvara, care consideră că renunţarea la actualul sistem de colectare a deşeurilor, cu containere aflate la suprafaţă, în care scormonesc zilnic sute de căutători de gunoaie şi sute de câini vagabonzi, ar avea numeroase avantaje.

„Amplasarea containerelor în subteran aduce un design nou în peisajul urban al municipiului şi se elimină poluarea mediului, prezenţa şi proliferarea rozătoarelor, mirosul deşeurilor, dar nu în ultimul rând, împrăștierea acestora pe toate spaţiile din jur, de către animale şi oameni”, a explicat viceprimarul Gavril Vîrvara, responsabil cu problema salubrizării municipiului reşedinţă de judeţ.

La suprafaţă vor fi doar dispozitivele în care se aruncă gunoiul, în vreme ce deşeurile ajung în containere securizate, la care au acces doar angajaţii Rosal, cu ajutorul unor dispozitive speciale, care aduc containerele încărcate la suprafaţă, pentru a fi golite.

Unul din avantajele noului sistem îl reprezintă senzorii integraţi în subteran, care monitorizează gradul de încărcare al containerelor, astfel încât maşina de ridicat gunoiul nu trebuie să facă o mulţime de drumuri doar pentru ca cei ajunşi acolo să constate că nu au ce ridica.

Pe lângă economiile la carburanţi, sistemul subteran de colectare a deşeurilor este ferit şi de o serie de incidente cu care firma de salubrizare se confruntă destul de des, precum incendierea containerelor sau vandalizarea acestora, prin diverse metode.

Directorul Rosal Suceava, Adrian Niculescu, a precizat că asemenea sisteme au fost implementate până acum doar la Ploieşti şi în Bucureşti, în sectorul 3, iar în municipiul Suceava s-ar putea amenaja peste 60 de astfel de puncte de colectare a deşeurilor, care vor rezolva problema câinilor vagabonzi care se adună în zonă pentru a se hrăni cu resturi menajere, cât şi cea a căruţelor celor care vin să caute prin gunoaie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Containere de gunoi îngropate, în patru cartiere ale Sucevei, de anul viitor.
 Vizualizări articol: 3234 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Containere de gunoi îngropate, în patru cartiere ale Sucevei, de anul viitor5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 5 nov 2013, 13:49:58
Cum reusim sa constientizam cetateanul de colectarea selectiva, cand se arunca la WC-ul din apartament ,mai ales primavara, toate muraturile, cartofii incoltiti, de se infunda tevile din subsoluri?
2.   Licitatie...... trimis de
( 5 nov 2013, 15:50:26
si marmota invelea ..................
pentru un oras care nu reuseste sa faca o licitatie pt. o firma care sa se ocupe cu salubrizarea e intradevar o minune de cadou de la domnul P.
3.   Publicitate trimis de
( 6 nov 2013, 01:44:06
E o idee buna, dar trebuie detalii, trebuie publicitate, trebuie sa fie un sistem: de exemplu, verificari la fiecare retragere a deseurilor. Si explicatii, oamenii trebuie sa stie despre noul sistem si beneficiile.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei