Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 258 (5465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Constatare

La mai bine de un an de la finalul mandatului, un consilier local din Broşteni a fost descoperit în incompatibilitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un consilier local din Broşteni, al cărui mandat a încetat în iunie 2012, a fost descoperit în incompatibilitate de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Dorel Rusu, care a fost ales consilier local în 2008 pe listele PRM, a deţinut simultan şi o funcţie de execuţie în cadrul Primăriei Broşteni, dar şi de administrator al unei firme private.

„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada mandatului 2008-2012, întrucât a deținut, simultan, calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local Broșteni, funcția de administrator al Serviciului de Gospodărire Comunală și Locativă Broșteni (20 iunie 2008 – 25 iunie 2012), cât și funcția de administrator al SC ActivUrban SRL (20 iunie 2008 – 5 mai 2012)”, se arată într-un comunicat de presă al ANI.

Potrivit inspectorilor de integritate, Dorel Rusu a încălcat dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) și d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de consilier local [...] este incompatibilă cu [...] calitatea de [...] angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv [...] funcţia de [...] administrator [...] la [...] societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local [...]”.

Cei de la Agenţia Naţională de Integritate susţin că l-au informat pe fostul consilier local din Broşteni despre faptul că s-a declanşat procedura de evaluare, ce anume s-a descoperit în privinţa sa, precum și drepturile de care beneficiază.

Dorel Rusu are dreptul să conteste concluziile celor de la ANI, instanţele de judecată urmând să stabilească exact dacă acesta a fost sau nu în incompatibilitate. În cazul în care concluziile inspectorilor de integritate vor fi însuşite de judecători, fostul consilier local din Broşteni urmează să fie decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La mai bine de un an de la finalul mandatului, un consilier local din Broşteni a fost descoperit în incompatibilitate.
 Vizualizări articol: 1213 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La mai bine de un an de la finalul mandatului, un consilier local din Broşteni a fost descoperit în incompatibilitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai bine la sfarsit decat niciodata trimis de
( 6 nov 2013, 01:59:34
Poate data viitoare prindem chiar la timp.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei