Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 258 (5465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suspiciuni

3.700 de kilograme de carne de pui de la Avicola Călăraşi, sechestrată de veterinari de pe piaţa suceveană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii sanitar veterinari au sechestrat de pe piaţa suceveană 3.700 de kilograme de carne de pui provenită de la Avicola Călăraşi, asupra căreia planează suspiciunea că ar fi infestată cu Salmonella. Acţiunea veterinarilor suceveni a fost ordonată de prefectul Florin Sinescu după declanșarea la nivel naţional a scandalului legat de Avicola Călăraşi. Cea mai mare cantitate de carne de pui, în speţă 3.472 de kilograme, a fost sechestrată de la hipermarketul Selgros, care a comercializat în total 12.589 de kilograme. O cantitate de 108,5 kilograme a  fost sechestrată de la Carrefour, iar 96,8 kilograme de la Centrul şcolar „Sf. Andrei” din Gura Humorului. Controalele veterinarilor au vizat supermarketurile, spitalele şi şcolile care au cantine proprii. Prefectul a ţinut să precizeze că analizele care vor fi efectuate vor stabili dacă sunt probleme cu carnea de pui pusă sub sechestru.

„Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară urmează să stabilească în urma probelor pe care le-a prelevat dacă sunt probleme din punct de vedere sanitar veterinar cu acele loturi şi funcţie de rezultatul analizelor se va stabili dacă din acele loturi care ar fi cu probleme se regăsesc şi în judeţul Suceava. Aceste cantităţi nu prezintă nici un pericol. Este o măsură de prevenire. În situaţia în care acele analize ar demonstra că există probleme în loturile respective şi din acele loturi ar fi ajuns carne de pui şi în judeţul Suceava, atunci le putem retrage de pe piaţă”, a spus Sinescu. Avicola Călăraşi este implicată în cel mai mare scandal de evaziune fiscală din industria alimentară, procurorii DNA punând sechestru pe conturile şi bunurile companiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 3.700 de kilograme de carne de pui de la Avicola Călăraşi, sechestrată de veterinari de pe piaţa suceveană.
 Vizualizări articol: 1344 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
3.700 de kilograme de carne de pui de la Avicola Călăraşi, sechestrată de veterinari de pe piaţa suceveană1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei