Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 258 (5465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


La ce mai avem televiziuni!?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Când vorbim despre media în general, iar în particular despre televiziune, cu toţii suntem de acord că principala menire a acestora este aceea de a informa. Restul (divertisment, cultură, educaţie etc.) prezintă mai mult sau mai puţin interes, în funcţie de specificul fiecărui post în parte, dar informaţia este fundamentală şi obligatorie. Tocmai de aceea, în ultimele 2-3 decenii, s-au făcut paşi enormi în creşterea vitezei de deplasare şi de transmitere a oricărui eveniment, astfel încât telespectatorul să poată fi martor direct, în timp real, la orice se petrece pe planetă. În privinţa evenimentelor sportive, lucrurile sunt oarecum simplificate de faptul că ele sunt de regulă programate cu suficient de mult timp înainte, astfel că televiziunile şi le pot prinde în program tot cu suficient de mult timp înaintea desfăşurării lor. Uneori însă mai apar şi eveniment neprogramate, unele de-a dreptul surprinzătoare (cum este calificare Naţionalei la barajul pentru World Cup), moment în care este de presupus că se declanşează o veritabilă bătălie pentru a prelua transmisia. Asta, în ţările normale. La noi, lucrurile se petrec niţeluş diferit, în sensul că acum, cu 10 zile înaintea meciului tur, la 12 ani distanţă de ultimul eveniment asemănător (timp în care vreo 20, hai, doar vreo 15 milioane de români, am tot aşteptat asta), nici o televiziune nu s-a învrednicit să plătească 270.000 de euro cât cică ar costa transmisia. Mai grav e faptul că singura televiziune cu vizibilitate pe absolut întregul teritoriu, TVR 1, se declară surclasată de „scorul” pretins de greci, neluând în calcul transmiterea partidei. De ce mă-sa i-o mai zice atunci televiziunea „naţională” sau „publică”!? În aceeaşi ordine de idei, Turneul Campioanelor de la Sofia a suferit acelaşi tratament. Nici o televiziune n-a considerat interesant, util sau profitabil să transmită turneul în care Simona Halep trebuia să facă dovada că şirul performanţelor sale uluitoare din acest an n-a fost întâmplător, de data asta întâlnind numai câştigătoare ale altor turnee. Ei bine, nu s-a învrednicit nimeni să transmită măcar semifinalele ori doar finala. Cei care am dorit asta, le-am văzut totuşi online. La ce mai avem atunci atâtea televiziuni, dintre care vreo 8-10 declarate ca fiind „de sport”!?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La ce mai avem televiziuni!?.
 Vizualizări articol: 1070 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
La ce mai avem televiziuni!?4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tupeu trimis de
( 5 nov 2013, 14:42:52
Dar si radiouri; am o firma mica, cu sediul in apartamentul de doua camere in care locuiesc cu familia; Radio Iasi imi tot trimite instiintare de plata a serviciului public de radiodifuziune, 10 lei/luna, pe ultimii 4 ani, in total 490 lei; nu conteaza ca platesc taxa radio tv la aceeasi adresa pe factura de curent electric, ei nu si nu, le sunt dator si trebuie sa le platesc! Nu mi-ar pare rau daca as asculta Radio Romania Actualitati, Cultural sau Radio Iasi dar nu am rabdare pentru programele lor destul de invechite si insipide, comparativ cu alte posturi...Nu conteaza ca nu am avut activitate pe firma sau ca nu mai e nimeni angajat din martie 2012...le-am trimis adresa oficiala...poate cineva ma poate consilia...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei