Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 258 (5465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solidaritate la Marginea

Donaţii de 30.000 de lei după slujba de duminică, pentru refacerea unei case distruse de un incendiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Solidaritatea oamenilor din Marginea s-a dovedit încă o dată un exemplu rar şi demn de urmat. După ultima nenorocire care a lovit o familie din comună, căreia i-au ars casa şi anexele, la slujba de duminică, în urma apelurilor făcute în locaşurile de cult, atât în cele ortodoxe, cât şi în cele penticostale, în doar câteva ore s-a reuşit strângerea sumei de aproape 30.000 de lei (300 de milioane de lei vechi).

Banii au ajuns deja la familia a cărei gospodărie a fost distrusă în mare parte de un incendiu izbucnit marţea trecută, pe 29 octombrie. În dimineaţa zilei de 29 octombrie,   după un scurtcircuit la un cablu electric defect, casa, dar şi anexele soţilor Nicolai şi Rodica Lupu, părinţii a trei copii, au fost mistuite de flăcări. În incendiu au ars mansarda şi acoperișul casei, bucătăria de vară, adăpostul de animale şi depozitul de furaje, 30 mc lemne de foc, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică. Oamenii nu au reuşit să-şi salveze nici măcar cele două vaci din grajd, care au pierit în incendiu. Practic, în picioare au rămas doar pereţii casei.

Arcadie Boicu, reprezentant al comunităţii penticostale din Marginea, a precizat că lucrările pentru refacerea casei deja au fost începute, iniţial din posibilităţile familiei Lupu. Suma strânsă duminică va ajuta ca lucrările să fie continuate într-un ritm mai alert.

„Iarna este aproape, iar oamenii au nevoie de un acoperiş deasupra capului. Sperăm ca în două-trei săptămâni lucrările la casă să fie finalizate”, a declarat Arcadie Boicu.

În această acţiune s-au implicat foarte puternic trei preoţi ortodocşi din sat: preotul Nicolae Pituleac, de la Parohia “La Moldovan”, preotul Vasile Vartic şi preotul Vasilică Nicanor Leuştean, de la Parohia Satu Nou.

În paralel cu reconstrucţia casei, în gospodăria familiei Lupu s-au început şi lucrările la anexe, acestea fiind coordonate de pastorul penticostal Sandu Petriuc.

Oamenii din Marginea s-au făcut deja remarcaţi în extraordinare acţiuni de voluntariat, în care, cum rar se întâmplă, oamenii s-au mobilizat şi au colaborat indiferent de religie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donaţii de 30.000 de lei după slujba de duminică, pentru refacerea unei case distruse de un incendiu.
 Vizualizări articol: 2315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Donaţii de 30.000 de lei după slujba de duminică, pentru refacerea unei case distruse de un incendiu5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei