Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 258 (5465)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Umanitar

10.550 de lei pentru proiectul C.A.S.A., strânşi în cadrul unui eveniment caritabil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul C.A.S.A. (Construim, Asistăm Social, Acționăm), care constă în asigurarea unui spaţiu de locuit pentru o familie nevoiaşă cu patru copii minori, din Liteni, a mai câştigat 10.550 de lei în cadrul unui eveniment caritabil, desfăşurat sâmbătă, la Casa Prieteniei din Suceava.

Evenimentul a fost organizat de Ordinele Reunite ale Cavalerilor Cruciați din România, în parteneriat cu Salvați Copiii - filiala Suceava. Mai întâi a avut loc o licitație cu lucrările artiștilor Romulus Butnaru - „Margarete” (ulei pe pânză),  valoarea de pornire 300 de lei, Anca Grecu - „Peisaj de toamnă” (ulei pe pânză) - 500 de lei, Iasmina Răceanu - două lucrări având ca temă copilăria - 300 de lei, Tiberiu Cosovan - „Strada Karl Marx Suceava - Prăvălii” (linogravură) - 500 de lei, Ioan Maliş - „Maternitate” (ulei pe pânză) – 1.000 de lei, Aurel Ierulescu - două icoane – 1.000 de lei, Mihai Pînzaru PIM - „Tronul Reginei Maria la Balcic” (ulei pe pânză) - 900 de lei, care s-a licitat împreună cu un exemplar din volumul „Poetry from Bucovina”, şi o icoană realizată la Mănăstirea Dragomirna – 1.000 de lei.

Licitaţia a fost coordonată de Costel Horghidan (Rotary – Ploieşti). Pe parcursul licitaţiei, lucrările au fost proiectate pe ecran, iar autorii şi lucrările au fost prezentaţi de Costel Horghidan.

Una dintre icoanele realizate de Aurel Ierulescu, „Sf. Treime”, a fost achiziţionată de toţi participanţii la eveniment şi a fost dăruită familiei Pascariu din Liteni, „ca rază de lumină” pentru noua casă care se va construi.

Au mai făcut donaţii pentru proiectul C.A.S.A.: Betty Ice, Camelia Dragomir, Fabian Ignătescu, Gabi Voicu, dar şi alte persoane fizice care au dorit să se implice, cu generozitate, în acest proiect caritabil.

 

Tombolă, miniconcert de chitară, cadouri

În paralel, s-a desfășurat o tombolă cu lucrări realizate de copiii de la Școala Gimnazială ”Constantin Platon” Bacău, Școala Gimnazială Ciocănești, Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, Grupul Școlar ”Iorgu Vârnav Liteanu” Liteni, Școala Gimnazială Adâncata, beneficiari ai proiectului ”Creștem împreună” și voluntari ai Organizației Salvaţi Copiii din Suceava și Dorohoi, precum și vânzare de icoane ale artistului Aurel Ierulescu și lucrări ale copiilor din Suceava.

La eveniment au participat membri ai Ordinelor Reunite ale Cavalerilor Cruciați din România, artiști, elevi, voluntari, dar ţi membrii familiei Pascariu. Atmosfera a fost întreținută de Eugen Toboș, care a susţinut un miniconcert de chitară clasică.

Camelia Iordache, preşedinta filialei sucevene a Organizaţiei Salvaţi Copiii, a spus că „obiectivul proiectului C.A.S.A. este de a asigura familiei Pascariu un spațiu de locuit sigur și care să ofere condiții minime de învățare pentru copii. Copiii familiei Pascariu au fost prezenţi la eveniment şi au primit cadouri, produse de igienă, donate de o familie de suceveni, și torturi, donate de SC Delice din Câmpina, județul Prahova”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 10.550 de lei pentru proiectul C.A.S.A., strânşi în cadrul unui eveniment caritabil.
 Vizualizări articol: 1005 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
10.550 de lei pentru proiectul C.A.S.A., strânşi în cadrul unui eveniment caritabil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei