Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 157 (5364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Întindeţi o mână, salvaţi un suflet”

Un copil în vârstă de 7 ani are nevoie de un transplant renal, dar nu are bani nici de transport până la Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un băieţel în vârstă de 7 ani, din localitatea Suceviţa, are nevoie urgent de un transplant renal, însă familia este atât de săracă încât nu are bani nici pentru transportul copilului la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie” din Bucureşti. Necazurile lui Nicolae Benfrit Mattias Golimbiovschi au început chiar după naştere. Mattias s-a născut în luna octombrie 2005, prin cezariană. La cinci zile după naştere, băieţelul a fost internat laSpitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria” Iaşi, unde a fost supus primei operaţii la rinichi. La 4 luni a urmat o altă operaţie, pentru ca trei luni mai târziu să se afle din nou pe masa de operaţie. La prima aniversare, Mattias trecuse deja prin cea de-a patra operaţie.

 

Zeci de operaţii, multă suferinţă

Reprezentanţii Asociaţiei „Piticot” – Institutul Român pentru Ajutorarea Copiilor Aflaţi în Dificultate, care cunosc bine povestea lui Mattias şi care vor să adune bani, cu ajutorul oamenilor de bine, în cadrul campaniei „Întindeţi o mână, salvaţi un suflet”, pentru a-l ajuta, ne-au spus că la vârsta de 3 ani băiatul a fost operat din nou, fiindu-i scos rinichiul stâng. „De parcă suferinţa de până atunci nu i-ar fi fost de ajuns, în timpul operaţiei, copilul s-a infectat, ceea ce a dus la apariţia unor noi complicaţii. Şirul intervenţiilor a continuat şi, înainte să sărbătorească a cincea aniversare, a ajuns din nou pe masa de operaţie, din cauza unei derivaţii urinare continentă tip mitrofanoff doi”, am aflat de la reprezentanţii „Piticot”.

Până la vârsta de 7 ani, Mattias a trecut prin alte intervenţii chirurgicale. Cu toate acestea, mai are puterea să zâmbească şi, mai ales, să spere. Să spere la ziua în care se va putea juca alături de alţi copii, la ziua în care viaţa sa nu va mai fi un lung şir de operaţii. Pentru ca visurile sale să se transforme în realitate, Mattias trebuie ajutat de cei care îi înţeleg suferinţa.

 

Supravieţuiesc din alocaţia copiilor şi indemnizaţiade handicap

Lunar, tatăl băieţelului, Radu Golimbiovschi, face eforturi financiare aproape imposibile pentru a se deplasa la Spitalul “Sf. Maria” din Iaşi, iar la trei luni la Spitalul “Marie Curie” din Bucureşti, pentru diverse investigaţii în vederea efectuării unui transplant renal. Bărbatul se descurcă foarte greu, având în vedere că este unic întreţinător de familie, crescându-şi singur, de 8 ani, cei doi copii, pe Mattias şi pe surioara lui, în vârstă de 8 ani.

Familia se întreţine doar din alocaţia copiilor şi indemnizaţia lui Mattias, care are handicap gradul I cu însoţitor. Tatăl minorilor nu poate sămuncească, pentru că băieţelul bolnav are nevoie de supraveghere permanentă. La ultima internare, la Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi, medicii au descoperit unele complicaţii, pentru care Mattias trebuie să se deplaseze la Bucureşti, la Spitalul „Marie Curie”, pentru un transplant de rinichi. Tatăl băieţelului nu are bani pentru a-şi duce copilul la Bucureşti, fiind într-un impas financiar, nicidecum bani pentru tratament şi pentru recuperare.

Cei care pot să-l ajute pe Mattias pot să doneze bani în contul  RO82BTRL00501205I98626XX în lei şi RO57BTRL00504205I98626XX în euro, deschis la Banca Transilvania Oradea, de Asociaţia „Piticot”, cu specificarea că suma de bani este pentru Golimbiovschi Mattias. Pentru detalii despre povestea lui Mattias, puteţi suna la numărul de telefon 0728 572 879.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un copil în vârstă de 7 ani are nevoie de un transplant renal, dar nu are bani nici de transport până la Bucureşti.
 Vizualizări articol: 1537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un copil în vârstă de 7 ani are nevoie de un transplant renal, dar nu are bani nici de transport până la Bucureşti5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei