Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 157 (5364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumiri

1.349 de contestaţii depuse de absolvenţi suceveni, după afişarea rezultatelor la bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După afişarea rezultatelor examenului de bacalaureat, candidaţii nemulţumiţi de modul în care le-au fost evaluate tezele au avut la dispoziţie câteva ore pentru a depune contestaţii. Conform unei centralizări a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), 1.349 de contestaţii au fost depuse în cursul zilei de luni, cifră ce situează Suceava printre primele poziţii în ceea ce priveşte numărul de contestaţii depuse în judeţele din ţară.

Cele mai multe contestaţii s-au înregistrat la disciplina limba şi literatura română, unde pentru 527 de elevi notele nu au fost tocmai pe măsura aşteptărilor. Alte 285 de contestaţii au fost depuse la matematică, iar 131 au fost depuse la geografie.

104absolvenţi au solicitat recorectarea tezelor la istorie, 118 la anatomie, 95 la biologie vegetală şi animală, 32 la informatică, 21 la fizică, 17 la logică, 14 la chimie, trei la filozofie şi unul la economie.

Rezolvarea contestaţiilor se realizează în intervalul 9-11 iulie. Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 12 iulie.

Reamintim că 3.956 (64,48%) dintre elevii suceveni care au susţinut bacalaureatul în sesiunea iunie-iulie au luat notă de trecere la examenul maturităţii. De cealaltă parte, 2.179 dintre absolvenţi au rămas repetenţi la examenul de final de ciclu liceal.

Cele mai multe dintre notele celor care au fost declaraţi „reuşiţi” aparţin intervalului 6-6,99 (30% dintre promovaţi) şi intervalului 7-7,99 (26,9%).

Proporţia de 64,48% plasează Suceava pe poziţia a patra într-un clasament al judeţelor cu cea mai mare promovabilitate la bac, după Brăila (74,17%), Cluj (70,99%) şi Iaşi (67,55%). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 1.349 de contestaţii depuse de absolvenţi suceveni, după afişarea rezultatelor la bacalaureat.
 Vizualizări articol: 1373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
1.349 de contestaţii depuse de absolvenţi suceveni, după afişarea rezultatelor la bacalaureat4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei