Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 157 (5364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tentativă de omor calificat

L-au bătut şi l-au lăsat aproape mort în stradă, pentru un leu şi 20 de bani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus ieri trimiterea în judecată a unui tânăr în vârstă de 19 ani, Adrian Silviu Melinte, şi a unui adolescent de 17 ani, Pavel Grosu, ambii din Dolhasca, acuzaţi că au bătut cu sălbăticie pe stradă un bărbat din aceeaşi localitate, după care s-au întors să-l tâlhărească. I-au luat victimei un leu şi 20 de bani.  

Anchetatorii au concluzionat, în urma investigaţiilor, că principalul autor este tânărul de 19 ani, minorul având o participație mai mică la comiterea faptelor.

De altfel, la audieri, adolescentul în vârstă de 17 ani a declarat că a fost obligat de tânărul de 19 ani să lovească şi el victima, fiind ameninţat cu acte de violenţă dacă nu ia şi el parte la agresiune.

Victima, un bărbat în vârstă de 52 de ani, Constantin G., a fost internată la spital cu leziuni grave, medicii apreciind că viaţa i-a fost pusă în pericol.

Cei doi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru tentativă de omor calificat.

 

Minorul susţine că a fost obligat să lovească şi el victima

Fapta s-a petrecut în noaptea de 11 spre 12 iunie a.c..

Victima, au aflat poliţiştii, a consumat în acea noapte băuturi alcoolice, împreună cu fiul său în vârstă de 32 de ani, la un bar din zona staţiei CFR Dolhasca. La un moment dat, fiul a plecat şi şi-a lăsat tatăl la crâşmă. La scurt timp, însă, şi Constantin G. a plecat spre casă, însă din cauza stării de ebrietate, a căzut pe marginea drumului.

Cei doi inculpaţi treceau prin zonă cu bicicletele şi au observat victima, moment în care Adrian Silviu Melinte, care se afla de asemenea sub influenţa băuturilor alcoolice, şi-a adus aminte că în urmă cu mai mulţi ani bărbatul căzut pe marginea drumului l-ar fi înjurat. Sub acest pretext, s-a dat jos de pe bicicletă şi a început să-l lovească pe bărbat cu pumnii şi picioarele, victima căzând în şanţ. Nici atunci, agresorul nu s-a oprit şi a continuat să îl lovească pe bărbatul în vârstă de 52 de ani.

Apoi, arată procurorii în rechizitoriu, i-a cerut şi minorului să îl lovească pe Constantin G., ameninţându-l cu bătaia dacă nu o va face.

Profitând că era întuneric, adolescentul - cel puţin aşa a povestit la audieri - i-a dat mai multe lovituri uşoare cu pumnii în zona spatelui.

 

S-a întors la faţa locului şi a lovit din nou victima, pentru că gemea

Dându-şi seama că victima era inconştientă, cei doi tineri au plecat de la faţa locului şi s-au întors la localul din gară. Aici, Melinte a început să se laude unor amici de-ai săi că l-a bătut măr pe Constantin G., după care le-a cerut să meargă din nou la faţa locului, susţinând că victima avea un telefon mobil asupra ei şi îl pot vinde pentru a continua să consume băuturi alcoolice.

Amicii respectivi au refuzat, tânărul de 19 ani întorcându-se în locul în care şi-a lăsat victima însoţit doar de co-inculpatul minor.

Întrucât victima gemea în şanţ, Adrian Silviu Melinte i-a mai dat câteva lovituri cu picioarele şi, pentru a nu se putea ridica de jos, a călcat-o cu piciorul pe cap şi pe piept, cerându-i minorului să caute telefonul mobil.

Pavel Grosu a căutat telefonul mobil, însă nu l-a găsit (n.r. - anchetatorii au stabilit că victima nu avea telefon mobil asupra ei), motiv pentru care tânărul de 19 ani a mai lovit victima de câteva ori, după care i-a cerut minorului să-i ia un pantof pentru a le arăta amicilor săi „trofeul” bătăii pe care i-a aplicat-o bărbatului în vârstă de 52 de ani.

La solicitarea lui Melinte, adolescentul de 17 ani a scotocit prin buzunarele victimei şi a luat suma de un leu şi 20 de bani.

Constantin G. a fost găsit spre dimineaţă de un bărbat care trecea prin zonă şi care a anunţat poliţia.

Victima era plină de sânge şi a fost transportată la spital, fiind internată cu politraumatisme şi multiple fracturi.  

Adrian Silviu Melinte a fost arestat preventiv, iar minorul de 17 ani a fost cercetat în stare de libertate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului L-au bătut şi l-au lăsat aproape mort în stradă, pentru un leu şi 20 de bani.
 Vizualizări articol: 2573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
L-au bătut şi l-au lăsat aproape mort în stradă, pentru un leu şi 20 de bani3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   50% din populatie lipsita de educatie.. trimis de
(10 iul 2013, 12:13:45
din statistici reiese ca 50% din populatie este lipsita de educatie..majoritatea din mediu rural.. acesti indivizi trebuiesc ingraditi cu gard de sarma ghimpata ca la puscarie si cu drept de iesire o data/luna ,dar insotiti de politie

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei