Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 157 (5364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Ovidiu Iane: Când vine vorba de modificarea Constituţiei nu putem merge cu jumătăţi de măsură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Ovidiu Iane consideră că atunci când se pune problema modificării Constituţiei nu trebuie să le lucreze cu jumătăţi de măsură. Iane a arătat că, din păcate, numeroasele dezbateri care au avut loc pe această temă, unele care au lăsat de dorit, au făcut să se piardă din vedere ceea ce înseamnă cu adevărat o Constituție.

„Legea fundamentală a statului nu înseamnă doar atribuțiile președintelui sau ale aleșilor unui popor. Acestea sunt, firesc, incluse, dar ar fi tragic să nu înțelegem că legea fundamentală pornește de la oamenii care alcătuiesc o țară, le este destinată și se finalizează tot cu aceștia, oricât de populist ar suna. Încă un lucru real, pe care demagogia celor două și mai bine de decenii l-a transformat în banalități și motive de suspiciune. Iar cei care fac o Constituție trebuie să țină cont de ce vrea omul căruia îi cer votul”, a precizat parlamentarul sucevean Ovidiu Iane.

Pe de altă parte, el a subliniat faptul că odată cu revizuirea Constituției României a considerat că este necesar, cel puțin din punct de vedere moral, să elaboreze și să depună o serie de amendamente cu privire la Republica Moldova. Ovidiu Iane consideră că această ţară nu reprezintă doar o marcare teritorială pe harta statelor lumii, „sau o sumă de interese”, ci înseamnă oameni față de care românii nu trebuie să fie străini sau indiferenți. „Suntem, în definitiv, parte a aceleiaşi rădăcini. Cea a românilor. Nu am depus amendamentele, așteptându-mă la vreun miracol, la vreun cutremur geopolitic sau la schimbări de 180 de grade după câteva reuniuni ale Comisiei comune de revizuire a Constituției. Le-am depus în semn de respect și ca un semnal oferit tuturor celor responsabili de relația noastră cu statul moldovenesc. Pornind de la politică, trecând prin diplomație și economie până la ultimele aspecte și niveluri pe care le presupun funcționarea și organizarea unui stat”, a mai declarat Iane. El a adăugat că amendamentele sale reprezintă un mesaj clar adresat cetățenilor moldoveni care așteaptă de la români „un semn că ne pasă”, şi au fost formulate în urma a numeroase întâlniri cu locuitorii din Republica Moldova.

Deputatul PSD de Suceava a ţinut să anunţe că nici un membru al comisiei de revizuire a Constituţiei nu a votat pentru amendamentele sale. „Vot negativ, vot de nepăsare! Cam la asta s-ar rezuma atitudinea colegilor mei pe care, vreau să fie foarte clar, nu îi atac, ci doar îi critic constructiv”, a spus Iane, care susţine că România trebuie să aibă o Constituţie în care să se regăsească şi basarabenii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ovidiu Iane: Când vine vorba de modificarea Constituţiei nu putem merge cu jumătăţi de măsură.
 Vizualizări articol: 1062 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ovidiu Iane: Când vine vorba de modificarea Constituţiei nu putem merge cu jumătăţi de măsură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei