Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 157 (5364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Executări silite

Sucevenii cu datorii către Termica, în pericol să-şi piardă locuinţele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii cu datorii mari către Termica riscă să fie scoşi în stradă, iar locuinţele să le fie vândute, pentru recuperarea debitelor restante. Aceasta este una dintre măsurile care vor fi puse în aplicare din această toamnă, de către cele trei firme care au devenit administratorii judiciari ai societăţii de termoficare, intrată recent în insolvenţă.

Măsurile dure de recuperare a datoriilor pe care populaţia şi agenţii economici le au către Termica vor fi puse în aplicare de noua conducere a societăţii, cei trei administratori judiciari numiţi de Tribunalul Suceava – MGA Insolvency SDRL Suceava, Accer IPURL Suceava şi Management Reorganizare şi Lichidare Iaşi.

Conducerile asociaţiilor de proprietari au fost informate ieri, în cadrul şedinţei lunare care are loc la sediul Primăriei Suceava, asupra repercusiunilor care se vor abate asupra rău-platnicilor, de către un reprezentant al MGA Insolvency SDRL Suceava, Teodor Matei:

„În continuare trebuie să se facă eforturi pentru recuperarea sumelor restante la Termica. Am văzut părerile unora, că odată cu insolvenţa Termica, nu mai trebuie achitate datoriile, că oricum societatea intră în faliment. Din contră, odată cu intrarea în insolvenţă procedurile de recuperare a restanţelor se vor intensifica”.

Acesta a precizat că acţiunile contra datornicilor sunt facilitate de faptul că odată cu intrarea în insolvenţă a Termica, nu se mai plătesc taxe de timbru pentru orice acţiune împotriva persoanelor fizice sau juridice, cât şi de faptul că Primăria Suceava nu mai are nici o putere de decizie.

„Dacă până acum nu au fost acţiuni dure de recuperare a datoriilor, mai ales că acţionar era Primăria Suceava şi datornici erau cetăţenii municipiului, de acum înainte, din punctul de vedere al administratorului judiciar, nu mai contează acest amănunt social. Vom încerca să recuperăm toate creanţele, din toamnă, odată cu începerea noului an judecătoresc. Spuneţi-le cetăţenilor că nu au scăpat de obligaţia de a plăti datoriile”, a adăugat Teodor Matei.

Unul dintre preşedinţii de asociaţii de proprietari a precizat că executări silite trebuiau făcute şi până acum, la procesele câştigate de ei, dar nu au avut nici un succes.

„Avem hotărâri definitive la procesele pornite de noi, dar când mergem la executorii judecătoreşti, ridică din umeri şi spun că <n-avem ce să-i facem!> sau <N-avem ce să-i luăm!>”, a spus preşedintele de asociaţie.

Replica reprezentantului judiciar a lămurit situaţia:

„Vom folosi tot executorii judecătoreşti, dar poate vom veni cu noi idei. Există metode prin care se pot scoate la vânzare şi apartamentele pe care sunt doar coproprietari”, a spus Teodor Matei.

Sumele imense acumulate de suceveni ca datorii către Termica îl nemulţumesc şi pe viceprimarul Ovidiu Doroftei, care se aştepta ca pe timp de vară încasările de la populaţie să ducă la scăderea restanţelor:

„Dacă nici în sezonul cald nu se fac eforturi pentru a ajunge într-o situaţie mai bună cu datoriile, nu ştiu cum o să întâmpinăm iarna”.

Chiar de furnizarea căldurii a fost întreruptă de mai bine de două luni, restanţele populaţiei au rămas la acelaşi nivel ca şi în iarnă, adică aproape 200 de miliarde de lei vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii cu datorii către Termica, în pericol să-şi piardă locuinţele.
 Vizualizări articol: 2752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sucevenii cu datorii către Termica, în pericol să-şi piardă locuinţele5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   HAI SA NE DAM CU PAREREA trimis de
(10 iul 2013, 15:05:20
La cîte locuri de muncă bine platite sunt în Suceava va fi bătalie pe cumpararea apartamentelor executate de administratorii financiari.Cred ca va fi o afacere gen MAll GALERIA.Să traiti bine unde hoții strigă hoții.
2.   SC Termica trimis de
(10 iul 2013, 16:25:54
Recuperarea banilor de la populatie reprezinta doar bani de tigari.Urmarim cu maxima atentie ce se va intampla in continuare ,mai ales ca printre lichidatorii numiti figureaza si Management Reorganizare Lichidare Iași SPRL.Firma este condusa de Corneliu Mititelu, un specialist care a reorganizat spre faliment societăţi precum Fortus sau Nicolina si a fost si lichidatorul CET Iasi.Gura targului spune ca asociat la firma din Iasi este o mare personalitate politica din Suceava.
un alt faliment gestionat cu succes de Management Reorganizare Lichidare Iaşi.
De asemeneaf irma lui Mititelu a dispus după bunul plac de peste 21 milioane de lei obţinuţi în falimentul firmei “Danilux” SRL Botoşani, deţinătoarea iniţială a magazinelor “Fidelio”.
3.   SC Termica trimis de
(10 iul 2013, 16:31:41
Numai terenurile şi fierul vechi de la CET Suceava ar putea fi vândute cu aproximativ 18.000.000 – 20.000.000 euro.E vorba de 159 hectare care sunt in patrimoniul SC Termica.Ca se ne facem o imagine ce se va intampla cu Termica SA avem modelul CET Iasi Holboca.A intrat in insolventa in 2012 si lichidatorul mentionat mai sus a orchestrat o licitaţie dubioasă, în cadrul căreia au fost înstrăinate direct ca fier vechi peste 8.600 de tone de materiale, incluzând atât bunuri dezafectate, cât şi instalaţii funcţionale.. Licitaţia a fost adjudecată de Shine Concept SRL, o firmă de apartament cu sediul în Bucureşti.Aceasta firma are in spate un pensionar de 69 de ani, de loc din comuna Ciurealaughing.Fierul vechi s-a vandut cu 21,5 milioane lei.

4.   SC Termica trimis de
(10 iul 2013, 16:50:06
*Termica Suceava a vandut certificate de emisii de gaze cu efect de sera de 487.273 de euro in 2010.
*Termica Suceava a vandut, in luna mai 2011, certificate de emisii de gaze cu efect de sera in valoare de 1,63 milioane de euro .
**Termica a cumparat in 2013 certificate de 6,5 milioane lei.
Asistam la o adevarata sarabanda a certificatelor care se vand si se cumpara cu voiosie mare.Ce s-o fi facut cu sumele imense obtinute din vanzarea acestor certificate?
5.   * trimis de
(10 iul 2013, 17:09:15
amu'i groasî, tatî ... groasî di tăthappy
nu . Nu-i fabula rasa . îi lojicî şî sens
va vini reprezentantu' marelui logofăt
de-o sî daţ', tăţ, în deliriumtremenshappy

amu'...'om videa ( cî doar nu s-o întîmplat )
articolu' ista di ci şî di cini-i însăilat ?happy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei