Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 157 (5364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

În august

Sucevenii rămân iar o lună de zile fără apă caldă la robinete

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii nu vor avea nici anul acesta apă caldă la robinete într-una dintre cele mai călduroase luni de vară. Din data de 5 august, Termica va sista furnizarea apei calde, pentru o perioadă de aproape o lună de zile. Anunţul a fost făcut ieri, în cadrul şedinţei cu asociaţiile de proprietari, de către directorul de termoficare Neculai Frunzaru, care a precizat că oprirea acestui serviciu este necesară pentru efectuarea mai multor lucrări de reparaţii şi întreţinere a reţelelor de distribuţie, dar şi a instalaţiilor de producere a agentului termic.

Zeci de mii de suceveni vor fi nevoiţi ca, timp de o lună de zile, să îşi asigure apa caldă singuri, cei mai mulţi fiind nevoiţi să apeleze la metoda tradiţională, a oalelor cu apă, încălzite pe aragaz.

„Dacă nu avem bani de o centrală...răbdăm. Mergem la neamurile care au centrală”, spune Mihaela Beghian, unul dintre sucevenii care deja se înfioară la gândul că la robinet va curge doar apă rece.

„Nu mi se pare normal, pentru că ni s-a cerut să nu ne debranşăm, că o să fie condiţii mai bune. Dacă în iarnă căldura a fost asigurată de la centrala mare, de ce nu au făcut atunci reparaţii la CAF-uri? Ce reparaţii să mai facă la ele acum? Ar trebui să facă cumva să dea apă caldă toată vara, pentru că lumea are nevoie”, consideră şi Simion Păstrăv, unul din cei peste 22.000 de suceveni racordaţi la sistemul centralizat de termoficare.

 

Reparaţii de trei miliarde de lei vechi

Conform conducerii Termica, pregătirile de funcţionare pentru sezonul rece 2013 – 2014 impun o serie de revizii şi reparaţii atât la reţele, cât şi la utilaje şi echipamente ce fac parte din ansamblul instalaţiilor de pompare, circuit de termoficare urbană, inclusiv la staţia de tratare chimică a apei. Programul de reparaţii are în vedere zonele cu deficienţe şi pierderi semnalate în perioada sezonului rece anterior, valoarea lucrărilor programate fiind de 300.000 de lei.

„Nerealizarea lucrărilor minim programate pot conduce la cheltuieli ulterioare foarte mari, în mod deosebit prin intervenţii cu săpătură la reţele, pentru refacerea carosabilului”, consideră directorul de termoficare al Termica.

Conform programului de reparaţii întocmit de cei de la Termica, apa caldă urmează să fie oprită în perioada 5 august – 30 august.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii rămân iar o lună de zile fără apă caldă la robinete.
 Vizualizări articol: 2149 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sucevenii rămân iar o lună de zile fără apă caldă la robinete5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SC Termica trimis de
(10 iul 2013, 16:36:42
SC Termica SA Suceava a cerut ANRE majorarea preţului de producţie a gigacaloriei la 511,02 lei,fara cheltuieli de transport si distributie.In prezent, preţul pe care îl achită populaţia pentru o gigacalorie este de 185 de lei.Platim gigacaloria atat la incalzire in perioada de iarna cat si pentru apa calda.Asa ca sucevenii vor fi fericiti ca timp de o luna nu vor plati apa calda.La ce scumpiri aberante se anunta !!!!!!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei