Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 157 (5364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


O finală feminină!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prea ne-am dedulcit la finale memorabile la tenis şi acum, dacă nu iese aşa, tindem să-i învinovăţim pe protagonişti. În ultima vreme, aşa ne învăţaseră Federer şi Nadal. Djokovic s-a infiltrat şi el în galerie prin acel titanic meci cu Nadal de la Open-ul Australian 2012, când nici unul nu mai putea sta pe picioare la speech-urile obişnuite, astfel că organizatorii le-au adus scaune! Altfel, prin această finală pierdută în minimum de seturi (asta e adevărata surpriză!), Djokovic se întoarce în timp, la prima sa finală de Grand Slam, în 2007, când Federer l-a măturat tot în 3 seturi. De atunci au trecut peste sârb încă 9 finale, a câştigat6, iar în cele pierdute a câştigat măcar un set. Să se încheie rotund, cu acest Wimbledon, perioada de dominaţie a sârbului? Şi da, şi nu. Nole va mai avea un cuvânt de spus, dar fără veto. Murray s-a convins că poate şi de-acum circuitul masculin devine mult mai complicat. Nadal va mai emite şi el pretenţii, măcar pe zgura de la Paris. Doar Federer pare a ieşi treptat din peisaj, cu acest loc 5 pe care a picat după 10 ani (fix!) petrecuţi între primii 4. Aştept să văd cât timp va petrece în primii 10, e mai relevant. Dar apropo de finalele de Slam între jucătorii din fostul Big Four, este interesant că Murray a început cu 3 finale pierdute în minimum de seturi şi că nu l-a întâlnit încă pe Nadal în ultimul act. Iar acea primă finală a lui Djokovic, amintită deja, a fost singura finală contra lui Federer. De aici decurge şi o constatare care ar putea spune ceva: Federer şi-a pierdut finalele doar în faţa lui Nadal, cu ceilalţi doi are doar victorii! E adevărat, a pierdut una şi cu del Potro, dar asta e altă discuţie.

Lăsând la o parte statistica, altfel foarte elocventă, pot afirma despre finala masculină de la Wimbledon 2013 că a fost una aproape… feminină! Nu e ceva jignitor, vreau doar să spun că ambii combatanţi se simţeau mai bine pe serviciul advers, break-urile au abundat, exact ca la un meci de fete. Ultimul set a avut o discontinuitate derutantă la serviciu, 2-0, 2-4, 6-4! Ştiu că asta a fost posibil tocmai pentru că Murray şi Djokovic sunt renumiţi pentru jocul de retur, însă nu poate fi mai mult decât o explicaţie parţială. Una peste alta, felicitări Andy Murray, era momentul!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O finală feminină!.
 Vizualizări articol: 984 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O finală feminină!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei