Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 157 (5364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prevenirea abandonului

Familii sărace, ajutate de Protecţia Copilului să nu-şi părăsească pruncii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe familii sărace din judeţ au fost sprijinite de Protecţia Copilului Suceava să nu-şi părăsească pruncii. Pe baza acţiunilor de prevenire a abandonului şi separării copilului de familie, iniţiate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială Suceava, cu sprijinul consiliilor locale de unde provin familiile nevoiaşe, dar şi cu sprijinul Fundaţiei Hope & Homes for Children România, mai mulţi minori în situaţie de risc au rămas în familia naturală.

Serviciul de evaluare a copilului aflat în situaţii de risc şi intervenţie în regim de urgenţă a încheiat un parteneriat cu Fundaţia Hope & Homes for Children România, care a alocat, în primul semestru al acestui an, 87.000 de lei, pentru şase familii fără posibilităţi materiale, în vederea prevenirii separării copilului de familia sa.

Serviciul de evaluare complexă a copiilor a monitorizat şi consiliat la domiciliu, de la începutul anului, 55 de copii cu dizabilităţi.

Purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că au fost distribuite şi pliante părinţilor copiilor cu autism, în care sunt prezentate serviciile oferite pentru copiii cu autism de Centrul TSA, din cadrul Centrului de Recuperare Suceava.

Nu au încetat nici activităţile de combatere a riscului de excluziune socială, de integrare socială şi evitare a marginalizării copiilor cu dizabilităţi din sistemul de protecţie şi din comunitate.

520 de copii cu dizabilităţi din comunitate şi din sistemul de protecţie au trecut, de la începutul acestui an, prin evaluarea complexă din punct de vedere medical, psihologic şi social, în urma căreia s-au întocmit dosarele de handicap (inclusiv planul de recuperare individualizat). Minorilor li s-au eliberat sau reînnoit certificate de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familii sărace, ajutate de Protecţia Copilului să nu-şi părăsească pruncii.
 Vizualizări articol: 1147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Familii sărace, ajutate de Protecţia Copilului să nu-şi părăsească pruncii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei