Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 78 (5285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

 

Perioada 4-10 aprilie

Dansuri pentru copii, la Iulius Mall

În fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, de la ora 18.00, năzdrăvanii se vor lăsa vrăjiţi de ritmurile samba, salsa, rumba, tango, vals vienez, vals lent, cha cha, quickstep, jive şi slow foxtrot. Lecţiile în paşi de dans vor fi oferite de specialiştii Boomdance, care se vor asigura că micuţii petrec momente plăcute la Iulius Mall.

 

Retrospectiva Salonului Naţional de Grafică „Omul şi Pădurea”

În perioada 3 aprilie - 31 mai, la Iulius Mall va fi prezentată retrospectiva Salonului Naţional de Grafică „Omul şi Pădurea”. Expoziţia cuprinde afişe şi caricaturi ale graficienilor suceveni şi din alte judeţe ale ţării, reprezentând eşantioane artistice din colecţia Direcţiei Silvice Suceava. Retrospectiva este organizată cu prilejul desfăşurării acţiunii naţionale „Luna plantării arborilor” şi se doreşte a fi un manifest civic-ecologist de conservare a pădurilor.

 

Târgul Colecţionarilor, la Iulius Mall

În perioada 5-7 aprilie, la parterul Iulius Mall se va desfăşura o nouă ediţie a Târgului Colecţionarilor. Clienţii se vor bucura de cele mai rafinate şi elegante articole înnobilate de patina timpului. Expozanţii vor prezenta piese de colecţie a căror valoare a sporit odată cu vechimea lor, iar bucovinenilor le va fi permis să pătrundă în universul aparte şi misterios al obiectelor de artă. Pasionaţii de antichităţi vor descoperi piese de mobilier, tablouri, bijuterii, ceasuri de colecţie, numismatică, filatelie, cărţi, argintărie, sticlărie, porţelanuri şi alte mărturii ale trecutului.

 

Înscrieri pentru Expoziţia Chinologică Naţională de la Shopping City

Asociaţia Chinologică a Judeţului Suceava - filială teritorială a Asociaţiei Chinologice Române, în parteneriat cu Shopping City Suceava, organizează pe 20 aprilie (sâmbătă) şi 21 aprilie (duminică), Expoziţia Chinologică în parcarea Shopping City Suceava. La „Cupa Bucovina 2013” sunt aşteptaţi să concureze câini din peste 50 de rase, care vor fi evaluaţi de un corp de arbitri internaţionali din România şi Ucraina. Dreptul de montă pentru câinii de rasă facilitează obţinerea certificatelor de origine ale descendenţilor (puilor) şi înregistrarea în circuitul chinologic naţional, unica opţiune responsabilă şi durabilă pentru reducerea numărului de câini metişi şi fără stăpân. Înscrierea candidaţilor se poate face până la data limită 15 aprilie, doar online, pe site-ul Asociaţiei Chinologice a Judeţului Suceava. Pentru detalii privind înscrierea, consultaţi site-ul Asociaţiei Chinologice a Judeţului Suceava, secţiunea CAC 2013 Cupa Bucovina www.achsuceava.ro.

 

Program gratuit pentru cei de vârsta a III-a. Învaţă tainele calculatorului!

Orice persoană cu vârsta de peste 50 de ani are acces gratuit la programul “Silver Surfer”, care îi învaţă să utilizeze calculatorul și internetul. Cursurile vor avea loc până pe 30 aprilie, în sala Internet Point din incinta Shopping City Suceava, vizavi de magazinul Takko Fashion. Cursurile sunt programate vinerea şi sâmbăta, între orele 11:00-13:00, şi încep cu noțiuni de bază privind calculatorul și folosirea acestuia și ajung până la învățarea modului în care se navighează pe internet. Participanţii vor învăța să își creeze și să folosească un cont de e-mail, să caute informații pe Google, să trimită o felicitare electronică şi să își poată contacta prietenii sau familia prin intermediul Facebook sau Skype. Cursurile sunt oferite de Shopping City Suceava.

 

Weekenduri cu filme gratuite, la Shopping City

În acest weekend, 6-7 aprilie, până pe 11-12 mai, în fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 11:00, copiii sunt aşteptaţi cu filme de animaţie cu cele mai îndrăgite personaje de desene, toate dublate în limba română.

Proiecţiile vor avea loc în sala City Gallery, dotată cu un ecran mare şi cu o capacitate de peste 100 de locuri. Intrarea este liberă, atât pentru adulţi, cât şi pentru cei mici.

 

Joi, 4 aprilie

Expoziţie de fotografie

La Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană şi Peisaj „Uzina de Apă” Suceava (Str. Apeductului, nr. 4) va putea fi văzută, între orele 18.30-20.00, expoziţia de fotografie realizată de Michael Astner. Poetul, publicistul, traducătorul şi artistul fotograf Michael Astner (născut la Apoldu de Sus, judeţul Sibiu) vine la Suceava ca invitat şi participant la Festivalul literar româno-german „Lectora”, care se desfăşoară în intervalul 2-7 aprilie.

 

Campionatul de Fotbal pe Clase, la Iulius Mall

Iulius Mall găzduieşte Campionatul de Fotbal pe Clase. Elevii cu abilităţi sportive din cadrul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” şi al Seminarului Ortodox Liceal „Mitropolitul Dosoftei” se vor întrece în driblinguri şi goluri, în cadrul săptămânii „Şcoala altfel”.

 

La Hollywood, Student Party

Petrecere studențească cu 3 lei shot-ul de Finlandia şi tequila. „Vă aşteptăm la party cu superpremii, pentru cei mai petrecăreți studenți sunt puse la bătaie sticle de tequilla, vouchere de consumație în valoare de 100 de lei și abonamente la sală (Spinning Club Pantani). Vă așteptăm cu superatmosferă creată de DJ Puff și de voi toți”, anunţă organizatorii. Rezervări: 0755 571 749

 

Vineri, 5 aprilie

Trupa Odyssey, la Del'Iri

Trupa Odyssey va concerta, începând cu ora 21:00, la Del'Iri („Conversaţii Acustice”). Bilet de intrare: 10 lei (un shot din partea casei). RSVP: 0753 833 969. 

 

Sâmbătă, 6 aprilie

„Suceava - Caligrafii sentimentale”, la Muzeul de Istorie

Cele 25 de lucrări de linogravură realizate de Tiberiu Cosovan, interpretări plastice ale unor imagini de arhivă din Suceava de altădată, circumscrise expoziţiei cu genericul „Suceava - Caligrafii sentimentale”, vor fi prezentate într-o proiecţie video, între orele 16.00-18.00, la Muzeul de Istorie Suceava, în cadrul manifestărilor din programul Festivalului literar româno-german „Lectora”. Lucrările ilustrează obiective arhitectonice reprezentative (turnurile medievale ale Sucevei, Palatul Administrativ, Muzeul Bucovinei, Hanul Domnesc, Uzina de Apă), dar şi imobile şi secvenţe urbane care au dispărut din Suceava (Casa Naţională, Cafeneaua Armenească, prăvăliile şi atelierele meşteşugăreşti de pe străzile Karl Marx, Curtea Domnească, Plăieşilor, Meseriaşilor).

 

Expoziţia „Oxidare”

Artistul plastic sucevean George Ostafi - OST expune la Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană şi Peisaj „Uzina de Apă” Suceava (Str. Apeductului, nr. 4).

Expoziţia de pictură abstractă „Oxidare”, care poate fi vizionată între orele 19.00-20.30, se circumscrie Festivalului literar româno-german „Lectora”.

 

O nouă petrecere la Hollywood

Hollywood dă startul la o nouă petrecere - Bad Girls Party. „Cele mai <obraznice> și mai petrecărețe fete vor primi din partea noastră free bar la shot-uri toată seara. La Hollywood petreci și ești premiat. Sticle de vodcă și tequila, abonamente la sală și vouchere în valoare de 100 de lei vor fi oferite toată seara celor mai petrecăreți”, anunţă organizatorii. Rezervări: 0755 571 749

 

Ateliere de creaţie, la Iulius Mall

Ştrengarii sunt aşteptaţi, de la ora 12.00, la KidsLand, în Iulius Mall, să îşi dezvolte abilităţile practice în cadrul atelierelor de creaţie. Specialiştii vor combina talentul piticilor cu momente de bună dispoziţie creată prin cântec şi dans.

 

Sport

Rugby, Divizia Națională, ora 11.00, stadionul Unirea, Suceava

CSM Suceava – RC Bârlad

 

Fotbal, Liga a II-a, ora 11.00, stadionul Areni

Rapid CFR Suceava – Dunărea Galați

 

Fotbal, Liga a III-a, ora 15.00, stadionul Areni

Sporting Suceava – Știința Miroslava

 

Ducu Bertzi, la Del'Iri

Ducu Bertzi & Mihai Neniţă – vioară, concert la Del'Iri, de la ora 21:30. Intrare: 30 de lei. RSVP: 0753 833 969

 

Duminică, 7 aprilie

Trupa Iris, în noua formulă, pentru prima dată în concert live la Câmpulung Moldovenesc

Trupa Iris, în noua formulă, va concerta, de la ora 19:30, pentru prima dată la Câmpulung Moldovenesc, în incinta Aquarius Center. Preţul biletelor: 40 de lei şi 20 de lei pentru elevi. Fanii Iris se vor putea întâlni Toni Şeicărescu, noul solist al trupei, Nelu Dumitrescu, Boro (Doru Borobeică), Valter Popa, Relu Marin. Vor fi două ore de concert live, cu o incursiune prin piese vechi ale trupei, dar şi cu noi single-uri. În concert se va face şi o incursiune în istoria trupei. Nu va lipsi noul single „Iris - E magic!”. După 35 de ani de glorie, legenda Iris merge mai departe. Formaţia va lansa un nou album în toamna acestui an.

 

„Scufiţa Roşie”, la Iulius Mall

De la ora 12.00, în zona KidsLand, Iulius Mall îi invită pe copii la spectacolul „Scufiţa Roşie”, oferit de Teatrul de Păpuşi „Puppet”.

 

Preselecţie „Fresh Faces Romania”, la Shopping City

Caravana „Fresh Faces Romania” promovează un concurs de modeling internaţional şi ajunge la City Gallery, din incinta Shopping City Suceava, la ora 16:30. Caravana ajunge în 30 de oraşe din toate zonele ţării. Caravana „Fresh Faces Romania” invită atât fete, cât şi băieţi care îşi doresc o carieră în modeling la preselecţia din Shopping City Suceava. Condiţii: fetele trebuie să aibă peste 13 ani şi peste 1,72 m înălţime, iar băieţii trebuie să aibă peste 16 ani şi peste 1,82 m înălţime. Premiul cel mare este un contract de modeling în valoare de 100.000 de euro, cu celebre agenţii de modeling New York, Paris şi Milano prin MRA Models, iar câştigătorii vor participa la finala mondială din Spania. Preselecţiile sunt castinguri tehnice, fără public, sub forma unor interviuri. Nu se percep taxe de preselecţie şi/sau pregătire.

 

Luni, 8 aprilie

Horia Brenciu & HB Orchestra, la Casa de Cultură Suceava

Horia Brenciu & HB Orchestra vor concerta, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, de la ora 20:00. Artistul promite un spectacol extraordinar, „Fac ce-mi spune inima”, spectacol cu care Horia Brenciu se va afla într-un turneu naţional, în perioada 4 martie – 23 aprilie. Biletele costă 100 sau 80 de lei, în funcţie de aşezarea în sală, şi se pot procura de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava – intrare B, etaj 1. Relaţii şi rezervări, la telefon 0230 523 718.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1318 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei