Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 78 (5285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Încă o victimă

Un bărbat de 32 de ani a murit din cauza frigului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un bărbat de 32 de ani din comuna Moldova Suliţa a murit îngheţat de frig, decesul prin hipotermie fiind confirmat luni de medicii legişti. Victima a fost găsită în comă pe o tarla de pe raza localităţii, în data de 28 martie, în jurul orei 06.30. Bărbatul a fost transportat de urgenţă la cabinetul medicului de familie din Izvoarele Sucevei, unde a şi decedat până la sosirea ambulanţei. Moartea prin îngheţ a fost confirmată în data de 1 aprilie de medicii legişti, acesta fiind al şaptelea caz de acest gen din sezonul rece. Aşa arată un bilanţ întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) de la începutul lui decembrie, de când vremea nefavorabilă, cu temperaturi scăzute, viscol şi ninsoare, a cuprins judeţul.

Astfel, potrivit datelor centralizate de autorităţile sanitare, primul caz de deces prin îngheţ din această iarnă a fost înregistrat în data de 8 decembrie. În jurul orei 07.45, un apel la 112 anunţa că o bătrână de 91 de ani, din comuna Preuteşti, a fost găsită în stare de inconştienţă afară, lângă gardul unor vecini, departe de propria locuinţă. Echipajul de pe ambulanţa care s-a deplasat la faţa locului a constatat că bătrâna este decedată. Din primele informaţii a reieşit că femeia suferea de senilitate în contextul vârstei avansate şi se pare că şi-a petrecut noaptea afară, în frig. Necropsia efectuată ulterior a stabilit că bătrâna a murit pe fondul unei hipotermii generalizate.

 

Primele şase decese prin hipotermie din această iarnă, înregistrate în decembrie

În data de 10 decembrie, medicii legişti au confirmat moartea prin îngheţ şi în cazul unui bărbat de 38 de ani, de etnie romă, din Fălticeni, tată a cinci copii. Bărbatul a fost găsit decedat între liniile de cale ferată din apropierea Gării Fălticeni. Din ancheta poliţiştilor de la Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava a rezultat că în noaptea de 6 spre 7 decembrie bărbatul a fost la un parastas, unde a consumat băuturi alcoolice, şi se îndrepta spre domiciliu în momentul în care a căzut între liniile de cale ferată şi a murit de frig.

În data de 14 decembrie a fost semnalat al treilea caz de moarte prin îngheţ din judeţ, la o femeie de 60 ani, din comuna Rădăşeni, găsită moartă în propria locuinţă. Următorul deces cauzat de frig a fost consemnat în data de 17 decembrie, victima fiind un bărbat de 55 ani, din satul Bereşti, comuna Hînţeşti, cunoscut consumator de alcool.

În data de 21 decembrie, un echipaj de pe ambulanţă a intervenit pentru o persoană inconştientă, de aproximativ 50 de ani, fără acte, care locuia de ceva vreme în zona de garaje de pe strada Ion Creangă. În urma examenului medical s-a constatat că victima era decedată, necropsia efectuată ulterior stabilind că a fost vorba de o moarte prin îngheţ.

Un caz similar a fost înregistrat în această iarnă în data de 27 decembrie, la un bărbat de 47 ani, din comuna Vorniceni, judeţul Botoşani. Victima a fost găsită decedată în jurul orei 21.55, în apropierea râului Suceviţa, pe raza comunei Volovăţ, de către paznicii fondului de vânătoare din localitate. Bărbatul era cunoscut drept consumator de alcool.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat de 32 de ani a murit din cauza frigului.
 Vizualizări articol: 1828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un bărbat de 32 de ani a murit din cauza frigului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei