Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 78 (5285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spitalele Vatra Dornei şi Fălticeni au stabilit ieri cuantumul coplăţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalele Vatra Dornei şi Fălticeni, singurele unităţi spitaliceşti din judeţ care nu stabiliseră cuantumul coplăţii, au fixat ieri, în Consiliu de Administraţie, taxa care se va plăti la externare. Astfel, bolnavii care ajung la Spitalul din Vatra Dornei vor achita suma maximă, de 10 lei, în timp ce pacienţii care merg la Spitalul din Fălticeni vor scoate din buzunar suma minimă, de 5 lei.

Dr. Aurel Scurtu, managerul Spitalului Vatra Dornei, a explicat ieri că o coplată mai mică nu numai că nu ar fi adus nici un venit suplimentar unităţii, dar nu ar fi permis nici măcar recuperarea cheltuielilor cu chitanţierele şi formularele achiziţionate. „Anual avem o medie de 600 de externări, din care 66% reprezintă urgenţe, până la 15% sunt pensionari cu venituri sub 740 lei, iar între 8 şi 10% sunt copii. Dacă mai scădem gravidele şi lăuzele ne rămân între 8% şi  10% pacienţi care să plătească efectiv această taxă. Chiar şi în condiţiile în care încasăm 10 lei de persoană la externare, vom aduna maxim 6.000 de lei pe an”, a declarat dr. Aurel Scurtu, cu menţiunea că din banii strânşi se va suplimenta hrana bolnavilor internaţi.

Mircea Lupu, managerul Spitalului Fălticeni, a arătat ieri că la stabilirea sumei de 5 lei s-a ţinut cont de veniturile mici ale oamenilor din zonă şi de starea precară de sănătate a localnicilor. „Zona este foarte săracă. Majoritatea pacienţilor noştri sunt persoane în vârstă, cu multe boli cronice şi cu pensii sub 740 lei. De asemenea, avem mulţi copii şi gravide. Banii adunaţi din coplată îi vom folosi strict pentru actul medical, pentru nevoile bolnavilor”, a precizat managerul.

Amintim că la Spitalul Suceava cuantumul coplăţii este de 5 lei, aceeaşi taxă fiind stabilită şi de Spitalul Orăşenesc Siret. Bolnavii care ajung la Spitalul Municipal Rădăuţi plătesc la externare 7,5 lei, iar cei care merg la Spitalul de Neuropsihiatrie Siret 7 lei. Suma maximă pentru coplată a fost fixată de către Spitalele Orăşenesc Gura Humorului şi Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde pacienţii cotizează cu câte 10 lei. Coplata a intrat în vigoare de la 1 aprilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalele Vatra Dornei şi Fălticeni au stabilit ieri cuantumul coplăţii.
 Vizualizări articol: 1219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalele Vatra Dornei şi Fălticeni au stabilit ieri cuantumul coplăţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei