Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 78 (5285)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL:Peste 120 candidaţi pe 50 de funcţii;Negoiţă, Boagiu,Paleologu, Florea,Paul, Ariton la prim-vice

Joi, 4 Aprilie 2013 (17:42:03)

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a precizat, joi, că la Consiliul Naţional de Coordonare, pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte s-au înscris şase candidaţi, aceştia fiind Liviu Negoiţă, Anca Boagiu, Teodor Paleologu, Dorin Florea, Andreea Paul şi Ion Ariton.

Flutur a spus, într-o conferinţă de presă, că 619 delegaţi vor alege la CNC al PDL de sâmbătă Biroul Permanent Naţional, arătând că pentru cele peste 50 de funcţii de conducere s-au înscris peste 120 de candidaţi.

El a arătat că în privinţa celor patru funcţii de prim-vicepreşedinte aceştia vor fi pe domenii: Andreea Paul şi Ion Ariton concurenţi pentru domeniul economic, Teodor Paleologu şi Dorin Florea pentru domeniul politici publice, Liviu Negoiţă pe domeniul comunicare şi Anca Boagiu pe strategii politice.

Flutur a mai spus că pentru cele 16 funcţii de vicepreşedinte s-au înscris 29 de candidaţi, între aceştia fiind Raluca Turcan, Sulfina Barbu, Roberta Anastase, Cezar Preda, Ioan Oltean, Lucian Bode, Mircea Hava, Alin Popoviciu, Florin Popescu, Marian Jean Marinescu.

Pentru vicepreşedinte s-au înscris şi Alin Tişe, Vasile Gherasim, Gheorghe Tinel, Alexandru Nazare, Petru Luhan, Romeo Raicu, Radu F. Alexandru, Ioan Bălan, Gheorghe Udrişte.

Pentru 16 funcţii de secretari executivi s-au înscris 39 de candidaţi între care Eugen Tomac, Alexandru Ciocîlteu, Traian Igaş, Mircea Toader, Petru Călian, Cristian Poteraş, Valeria Schelean, George Scripcaru, Gigi Chiru.

Pentru două funcţii de secretar general executiv s-au înscris cinci candidaţi: Costică Canacheu, Clement Negruţ, Bogdan Cantaragiu, Sorin Muntean, Marian Zlotea.

Pentru funcţia de trezorerier al partidului candidează Ion Ivaşcu.

Gheorghe Flutur este singurul candidat pentru funcţia de secretar general al PDL.

Unii dintre democrat-liberali candidează pentru mai multe funcţii, cum ar fi Teodor Paleologu care candidează şi la prim-vicepreşedinte şi la funcţia de vicepreşedinte, Lucian Bode candidează şi la vicepreşedinte şi la secretar executiv, la fel şi Gheorghe Tinel.

CNC va alege sâmbătă şi membrii Comisiei de integritate, litigii, statut, unde pe opt locuri candidează 30 de democrat-liberali, şi membrii Comisiei de revizie şi control unde pe şase locuri sunt înscrişi 12 candidaţi.

"Competiţie puternică la PDL", a apreciat Gheorghe Flutur, arătând că aceia care candidează o fac în nume propriu, nu în numele unei moţiuni sau a alteia, ceea ce este un semn de unitate a PDL. El a mai spus că sunt înscrişi să candideze democrat-liberali care au susţinut cele trei moţiuni: Vasile Blaga, Elena Udrea şi Monica Macovei la Convenţia Naţională din 23 martie.

Potrivit noilor prevederi ale Statutului stabilite la Convenţia Naţională din 23 martie, PDL va avea 16 vicepreşedinţi responsabili cu următoarele departamente: pentru strategii, relaţii politice şi internaţionale, de imagine, comunicare, mass-media, pentru politici economice, mediul de afaceri, fonduri europene, pentru politici sociale, sindicate, patronate, ONG, pentru politici privind administraţia publică, justiţie, siguranţă naţională, ordine puiblică, pentru politici în agricultură, pentru politici în edcaţie, cercetare, cultură, minorităţi şi pentru sănătate. Dintre aceşti 16 vicepreşedinţi, 8 vor fi vicepreşedinţi regionali responsabili cu regiunile de dezvoltare. Vor fi 16 secretari executivi, dintre care 8 sunt responsabili pe domenii, iar alţi 8 vor fi responsabili pentru regiunile de dezvoltare.

Cei 4 prim-vicepreşedinţi ai partidului vor fi pe domeniile următoare: strategii politice, comunicare, mediul de afaceri şi societate civilă şi, respectiv, politici publice. Ei vor fi aleşi pe fiecare domeniu dintre candidaţii care au întrunit cel mai mare număr de voturi.

Secretarul general al partidului va coordona activitatea de organizare, a organizaţiilor judeţene, a secretarilor generali adjuncţi, dar şi a vicepreşedinţilor şi secretarilor pentru regiunile de dezvoltare.

La Convenţia Naţională extraordinară din 23 martie, PDL l-a ales pe Vasile Blaga ca preşedinte, iar pe Daniel Buda şi Gheorghe Ialomiţianu drept preşedinţi ai comisiilor de integritate, litigii şi statut şi, respectiv, de revizie şi control.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL:Peste 120 candidaţi pe 50 de funcţii;Negoiţă, Boagiu,Paleologu, Florea,Paul, Ariton la prim-vice.
 Vizualizări articol: 1056 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PDL:Peste 120 candidaţi pe 50 de funcţii;Negoiţă, Boagiu,Paleologu, Florea,Paul, Ariton la prim-vice5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei